Te land, ter zee en in de lucht! - Reisverslag uit Manilla, Filipijnen van Jasper Dik - WaarBenJij.nu Te land, ter zee en in de lucht! - Reisverslag uit Manilla, Filipijnen van Jasper Dik - WaarBenJij.nu

Te land, ter zee en in de lucht!

Door: Jasper

Blijf op de hoogte en volg Jasper

11 Juni 2008 | Filipijnen, Manilla

Hee!
Alweer een nieuwe blog, hebben al zoveel meegemaakt.. en zoals de titel het al zegt gebruiken we hier alle manieren van transport! Een overzichtje van de afgelopen dagen..

De vorige keer was ik geeindigd in de middag in Jakarta, nadat we weer waren teruggekeerd in ons hotel was de pijp aardig leeg. We dachten even 2 uurtjes slapen en dan mooi even uit eten, maar toen we wegdommelden werden we pas om half 2 in de nacht weer wakker!! Met andere woorden, we hadden de eerste voetbalwedstrijd al gemist, haha. Snel de tv aan, roomservice aan laten rukken (nasi goreng) en genoten van de tweede wedstrijd voordat we weer gingen pitten voor de laatste paar uurtjes.

De volgende ochtend zouden we naar Batam vliegen. Hadden al een taxi geregeld en volgens die dude kon het wel 3 uur duren naar het vliegveld! (lonely planet zei 2uur tijdens drukte) Alles viel echter mee en met 3 kwartier stonden de boys alweer in te checken op het Soekarno-Hatta Aiport te Jakarta. Veels te vroeg dus!

Vervolgens was het nog even spannend omdat de vlucht helemaal niet op de borden stond, lichte vertraging had, maar uiteindelijk viel alles mee en landden we rond de middag keurig op het eilandje Batam.

Taxi naar de ferryterminal, tickets kopen en tegen half 4 zaten we op de ferry naar Singapore! Klein uurtje later kwamen we daar ook al aan. Er moest nu van alles gaan gebeuren. Eerst moesten we ons backpacks kwijt. Navraag leverde weinig op en we gokten maar op het vliegveld. Wij met de (supermoderne) metro naar het vliegveld en jahoor, hier konden we alles keurig kwijt! Overigens wel een cultuurschok hier in Singapore, alles hartstikke modern in 1x! Kleine kids met hun psp's, portable dvd spelers en supermoderne mobieltjes over straat. Zijn we niet meer gewend, haha. Nu moesten we op zoek naar een plek waar het Nederlands elftal werd uitgezonden. Wij met de metro naar het centrum en daar wat rondgelopen, we konden alleen niks vinden! Taxi maar ingestapt en gezegd dat hij ons naar een 'pubrijke' buurt moest rijden. Niet veel later stapten we weer ergens uit en dit zag er veelbelovend uit, navraag bij een engelse toerist leverde echter weinig op en hij raadde het hier af: kleine kans! Wij alweer flink aan het vloeken, maar toen we 10m verder liepen zagen we een bord staan voor de pub Amber 21: Live soccer! Whole night! Yessss!!! Wij naar binnen, highfives aan de baas en zijn 2 Chineze barmeisjes en gelijk maar een pilsje. Tussendoor nog even naar de mc voor avondeten en daarna kon Frankrijk Roemenie beginnen. Saaie wedstrijd, maar toch gezelligheid en om 3u begon dan eindelijk Nederland! De pub stroomde vol, het aziatische karaokegejammer werd stopgezet en wij konden beginnen met feestvieren. Wij waren de enige toeristen en verder alleen maar locals. Twee daarvan zelfs met een italiaans shirtje! Die hebben het uiteraard ook zwaar te verduren gekregen! De hele wedstrijd gezongen, geschreewt, gedronken en gefeest en om half 7 strompelden we de pub uit.. We moesten nu weer naar het vliegveld!

Met de taxi naar de metro, met de metro naar het vliegveld. Tassen ophalen en inchecken voor onze vlucht naar de Fillipijnen. Zelfs nog nooduitgang seats weten te bemachtigen (scheelt toch) en toen we eindelijk in het vliegtuig zaten konden de ogen voor het eerst dicht (op Sicco na die in de trein en op het vliegveld al lag te pitten, haha). Bijna de hele vlucht geslapen en tegen half 2 landden we in (waar wij dachten) Manilla.

Toen we uitstapten vonden we het vliegveld wel ietwat karig voor een stad met 12 miljoen inwoners. Toen we na de douane wat navraag deden over accomodatie werd ons doodleuk verteld dat we niet eens in Manilla zaten!! Maar in een 1 of andere gare stad (Angeles), minimaal 2uur ten noorden van de hoofdstad Manilla. Lekker..

Een taxi bood ons aan om naar Manilla te rijden, maar dat grapje was natuurlijk wel heel duur. Het is hier overigens allemaal ietsje duurder dan in Indonesie. We betalen hier met Peso's. Er reden gelukkig ook bussen naar Manilla. Wij ons bij de busterminal van Angeles laten droppen alleen we moesten eerst nog op zoek naar een bank waar wij geld konden halen. (ATM op het vliegveld accepteerde ons Nederlandse pasjes niet..) Na een kwartier struinen door deze stad, waar het ongelooflijk heet was vonden we die dan eindelijk en konden we de taxidriver betalen. Niet veel later hadden we ook een bus gevonden en konden we op weg naar Manilla. Zeven keer goedkoper dan met de taxi!

Het was inmiddels al aan het eind van de middag toen we uit de bus werden getrapt downtown Manilla. Wat een stad is dit overigens!! Ongelooflijk. Twaalf miljoen inwoners dus en nog armer dan in Indonesie (arm dus..). Wegen zijn 5 of 6 baans breed en iedereen rijd zoals gewoonlijk overal. Weinig scooters, wel heel veel bussen. De stad schijnt ook behoorlijk gevaarlijk te zijn en we voelden ons in het begin ook nog niet echt op het gemak. Savonds zou ik hier zoviezo niet alleen over straat lopen. Anyway, we moesten onderdak hebben.

In de lonely planet stonden er een paar (niet veel) en een taxi opgezocht. Geprobeerd uit te leggen waar we heen moeten (ze spreken hier nog steeds bijna geen engels) en onderhandeld over de prijs. Een half uur laten vonden we het hostel en godzijdank, ze hadden plek! Hebben een keurige 3-persoons kamer te pakken voor een redelijke prijs, inclusief badkamer en tv! Het hostel is behoorlijk dodgy, haha, maar goed. We bevinden ons ten zuiden van het centrum, dichtbij het vliegveld van Manilla, dat scheelt! Wat gegeten in het hostel en toen maar naar bed.

Vanochtend beetje uitgeslapen en vandaag was het tijd voor een beetje cultuursnuiven! De Fillipijnen waren een kolonie van de Spanjaarden vroeger en uiteraard zijn er overal in het land nog Spaanse invloeden. (naast het feit dat we betalen met Peso's). We hebben een taxi naar de oude wijk Instranuros (ofzo) genomen, waar wat oude Spaanse gebouwen stonden. Eerste een oude spaanse katholieke kathedraal bekeken (Cathedral of Manilla) en vervolgens een Spaans fort. Verder stonden er nog wat Spaanse oude huizen en een soort van stadsmuurtje.

De taxi vervolgens naar Malate genomen, een wat gezeliggere wijk met wat barretjes. Hier een biertje gedronken om wat later met de taxi terug naar ons hostel te gaan.
Even gechilld op de kamer, en wat gegeten bij de KFC om de hoek. Vanaf daar naar een internetcafeetje gelopen wat redelijk dichtbij zit. En daar zitten we dus nu!

Morgenvroeg vliegen we naar Cebu, een toeristischere (voor zover dat gaat hier?! zijn bijna geen toeristen..) ten zuiden van de hoofdstad (ongeveer midden in de Fillipijnen). We hopen hier 5 daagjes te relaxen en mischien nog te duiken! Daarna begint onze reis door Vietnam en de rest van zuid oost azie!

Geniet van de foto's (met name bij het vorige bericht staan er een heleboel!!!) en groeten vanuit een stikheet Manilla!

• 12 Juni 2008 - 13:16

Fenny:

Fijn dat we gisteren weer eens op msn waren. De foto's zijn echt heel mooi. Die stralende koppen van jullie in het vliegtuig spreken ook boekdelen, prachtig! Dit is een heel andere wereld dan Australie, maar jullie passen je gemakkelijk aan zo te lezen.
    Veel plezier verder en de groeten van ons uit Vries.

• 15 Juni 2008 - 06:17

Marnix:

YOYO! Mooie verhalen! Kan niet wachten tot 1 juli!

Ga jullie zien!

• 15 Juni 2008 - 15:40

Corien:

He Jasper, ik loop een beetje achter, maar jouw reistempo is dan ook moeilijk bij te houden, maar:
    De Batik Exhibition in Yogya, die ken ik ook wel! Grappig hoe ze iedereen naar binnen kunnen lokken, ons werd verteld dat het de laatste dag was dat ze open waren...niet dus;)
    Rare jongens, die Indonesiers...

Veel plezier!

• 16 Juni 2008 - 17:36

Toos:

Al jouw berichten zijn door mij nauwelijks bij te houden en ik kan er ook niet bij dat je ons lange web-sites doet toekomen, nog voetbal wedstrijden bekijkt en van alles en nog wat organseert. Knap hoor!!!!
    Stiekukm ben ik een beetje jaloers op je en benijd je tegelijkertjd.
    Jasper geniet, zie veel (waar ik trouwens niet aan twijfel)en laat alles goed op je inwerken
    Hartelijke groeten Toos