Whitsundays sailing trip!
Door: Jasper
Blijf op de hoogte en volg Jasper
16 November 2007 | Australië, Airlie Beach
Vandaag ben ik weer gekomen van een 3-daagse zeiltrip over het great barrier reef tussen de (74) Whitsunday Islands!!
Ik zal eerst nog even wat vertellen over de dagen hiervoor. Maandagnacht stapten we dus op de bus om vervolgens negen uur te reizen en tegen half 10 kwamen in de ochtend kwamen we aan. Behoorlijk vermoeid kan ik je vertellen, de bus was aardig vol (wat inhoud dat ik geen 2 stoelen voor mij alleen had) en het slapen viel niet mee. Dus wij richting het hostel dat we alvast hadden geboekt, bleek dat je pas om half 1 kon inchecken.. lekker. Dus eerst maar even hier wat rondgelopen in Airlie Beach, een klein toeristisch havenstadje!
's Middags maar lekker uitgerust in het hostel, prima kamer zelfs met een klein tv'tje. De masters (tennis) werd uitgezonden dus maar een biertje erbij gepakt en vanaf mn bedje een beetje tennis gekeken. Aan het eind van de middag had ik nog even afgesproken met een duitse meid (Isa) die ik in Town 1770 tegen was gekomen en daar nog even mee rondgelopen door Airlie. Het weer was alleen niet super.
Woensdagochtend konden we uitchecken en had ik afgesproken met Lucia (australische meid die ik in Cellblock tegenkwam) om te lunchen. Ook zij had dezelfde zeiltrip geboekt dus na de lunch konden we mooi samen met sophie inchecken. Tegen 3u zaten we dan op de boot! 40 Man en een 3mans koppige crew. De kapitein, de dekknecht en een vrouwtje die voor het voedsel (en waarschijnlijk schoonmaken) zorgde. Super mooie gezellige gasten.
We zetten koers richting South Molle Island en dat koste ons toch een dikke twee uur. South Molle Island was onze 'thuisbasis'. Een aardig groot resort dat eerlijk gezegd zijn beste tijd al wel gehad had. Er waren verder ook bijna geen gasten terwijl er toch wel plek was voor heel wat mensen! Maar even het zwembad en bubbelbad gecheckt om vervolgens nog even happy hour in de bar mee te pikken. Om 7u dineren en hierna kon het feest losbarsten! Ik moet eerlijk zeggen dat het een mooi feestje was (zie foto's) en tegen half 1 lag ik in mn nest. Verder bij mij op de kamer lagen Sophie, Lucia, Veronica (duits) en Sandra (frans). De volgende ochtend ging om 6uur alweer de wekker. Ietwat brak rolden we uit ons bedje zodat we om half 7 konden ontbijten. Bacon/toast/eggs, lovely :D Om kwart over 7 zaten we alweer op de boot!
Het weer was nog steeds niet super, veel bewolking en zelfs af en toe een buitje, echt jammer.. de hele trip zou het zo blijven.
We zetten koers naar Whitehaven beach, een 7km lang super mooi wit strand. Even genoten van het zonnetje (die er kort was) en vervolgens de stingersuits (zie fotos) aangetrokken, duikbril op en snorkelen maar! Voor het eerst in mijn leven dat ik koraal zag, best gaaf. Hoewel het hier nog niet eens super mooi was vond ik het toch al vrij spectaculair. Na twee uurtjes te hebben vertoefd stapten we weer op onze boot en zeilden we wat in de rondte. Lunch aanboord en iedereen deed waar die zin in had (socialize, slapen, genieten van de muziek, biertjes drinken, genieten van het uitzich.. je kent het ;) )
Rond een uur of 4 kwamen we weer terug op South Molle en was het tijd voor wat ontspanning. Er was een 9-holes golfbaan op het eiland maar die had zn beste tijd wel gehad (wat wel jammer was) en dus besloot ik maar om samen met Carla te gaan tennissen! Voor het eerst in 10 week weer een racket in mn handen, een ietwat klein racket overigens.. ook de ballen lieten wat te wensen over. Maar ik moet toe geven dat we wel lol hadden, in mn zwembroekie, hempje en blote voeten mooi een half uurtje getennist met deze Canadese meid.
Echt twee gezellige meiden, Carla en Kristina, twee zussen (23 en 25) uit Vancouver die een maandje vrij hebben kunnen fixen van werk en dus op vakantie naar Australie (en Fiji) zijn gegaan! Na het tennis mooi met hun gezwommen en daarna nog gepoolt en getafeltennist!
Nog even de laatste minuten van happy hour meepikken en toen was het weer tijd voor avondeten. Savonds was er weer 'party' maar de meeste mensen waren niet echt in de mood (moe en moe) en zochten redelijk op tijd hun bed op. Om eerlijk te zijn lag ik ook al keurig om 10uur in mijn nestje.
Volgende ochtend er weer vroeg uit en om half 8 zaten we alweer op de boot! We gingen eerst weer een heel stuk varen om vervolgens te gaan snorkelen vanaf de boot. Echt super mooi koraal hier, zo bijzonder om al die vissen te zien. Alle kleuren van de wereld en vaak de meeste felle die je kunt bedenken. Ik keek mn ogen uit!! Heb wel anderhalf uur rondgedobbert.. echt fantastisch! :D
Hierna weer op de boot gestapt want het was tijd voor de lunch. Hetzelfde als gister, brood en van alles wat je erop kon doen.. tomaat/ kaas/ vlees/ komkommer/ tonijn en verder was er nog kip. Super!
Jammer genoeg was het alweer tijd om koers te zetten richting Airlie.. rond een uur of 1 kwamen we daar dan ook aan en zat de tocht er weer op.
Jammergenoeg hebben wij niet de blauwe lucht gehad die je altijd overal ziet, maar desalniettemin heb ik mij prima vermaakt! Weer veel mensen leren kennen en mn ogen uitgekeken qua schoonheid van de natuur. De eilanden met hun palmbomen, stranden en rotsen. Het koraal met vissen die je nog nooit van je leven hebt gezien in alle kleuren en maten. En de af en toe wilde zee (zie link onderaan bericht). Een hele ervaring!
Nu voor nog 2 nachtjes bijgeboekt in ons hostel (Sophie en ik). En daarna waarschijnlijk richting Townsville (Magnetic Island). Vanavond gaan we uit eten met Carla, Kristina en nog een paar Canadezen om vervolgens waarschijnlijk nog maar even te gaan stappen.
Ik hoop dat we de komende dagen wel weer wat vaker de zon zien! Ik zal nog even de vraagjes beantwoorden en dan kijken of ik alle fotos kan uploaden. Op Carla's camera staan ook nog heel wat leuke dus die houden jullie nog tegoed wanneer ik die binnen heb!!
@Inge, ik mis vries een heel klein beetje ;) maar zie hier genoeg om me daar overheen te helpen :D
@Mams, jaja.. het surfen was echt heel gaaf en zal dat zeker nog wel vaker gaan doen voordat ik Australie verlaat!
@An, de bustrip was van 00.15 tot 09.30 ofzoiets.. in de nacht dus ;)
@Groep 8, haha ja sophie is nederlands dus kan gelukkig ook nog wat nederlands praten deze dagen!
Tot de volgende keer!
.. ok ik heb nog maar 10minuutjes, die fotos moet ik dus volgende keer even uploaden, misschien heb ik morgen wel even tijd! Wel nog even een foto geplaatst van onze mooie surfcertificaten, zie het vorige bericht.
16 November 2007 - 08:52
Nienke:
Hoi Jasper,
Ben erg benieuwd naar je foto's...
Maar dat koraal en de vissen die daarbij horen, helemaal met je eens, Fantastisch mooi!! Zo onder water kijk je je ogen uit!!
Veel groetjes!! -
16 November 2007 - 11:36
Toos Janssen:
Als ik je berichtjes zo lees word ik strontjaloers. wel schiet ik iedere keer in de lach als jij het hebt over je bedje. Een boom van een kerel die in of uit zijn bedje kruipt of rolt. Mocht je mislukken als landarbeider of geleerde je kunt altijd nog schrijver worden. Ik geniet van jouw berichtjes ze zijn boeiend en allemaal heel levendig. Bedankt en tot de volgende keer
Groeten van Toos uit Haren -
16 November 2007 - 19:17
An:
Hallo Jasper,
Je hebt weer heel wat beleefd in een paar dagen,leuk!Was het een zeilschip dat alleen op de motor voer? Ik lees namelijk niets over de zeilen enz....:-)
Wat een leven heb je daar,veel plezier maar weer!
Groeten.
18 November 2007 - 19:12
Fenny:
Fijn om je even aan de telefoon gehad te hebben! Je verhalen blijven verrassend en de foto's zijn weer prachtig. Wat een geweldige ervaring allemaal en wat ontmoet je veel leuke mensen.
Geniet verder en de groeten van Jos en mij. xxx