Surfin' time! - Reisverslag uit Agnes Water, Australië van Jasper Dik - WaarBenJij.nu Surfin' time! - Reisverslag uit Agnes Water, Australië van Jasper Dik - WaarBenJij.nu

Surfin' time!

Door: Jasper

Blijf op de hoogte en volg Jasper

12 November 2007 | Australië, Agnes Water

Joo!

Een nieuw bericht vanaf een nieuwe plaats. Twee uurtjes noordelijker (waar ik ook heb gevlogen) zitten Sophie en ik nou te chillen in Agnes Water!!

Afgelopen week:
Woensdag en donderdag was ik dus zo min als een hond. Waarschijnlijk dankzij die ene dag dat we 5u in de regen moesten werken, in ieder geval niet ideaal dus.
Vrijdag nog steeds niet fit, maar ik moest toch nog maar even wat gaan werken want anders komt er natuurlijk nooit geld op het matje. Gelukkig had ik een kort dagje en kon ik gezellig bij Roberto Barazza in de kassen aan het werk op zijn komkommerfarm. Vijf uurtjes en 's middags mooi niks doen bij het zwembad. Donderdags had ik de knoop doorgehakt om zaterdag weg te gaan aangezien dat packing baantje niet voor me gefixed kon worden door Jonathan. Nou prima, zaterdag mooi rustig dagje gehad en rond een uurtje of 11 savonds konden we (sophie en ik) op de bus stappen richting Agnes Water! Uurtje of 1 kwamen we aan en op de deur van onze kamer stond keurig 'Welcome Jasper and Sophie! You got beds #4 and #5. Have a good sleep and see you in the morning!' De staff hier in het hostel is echt super, zo vriendelijk.. het is echt een heel klein hosteltje. Amper 40 man kunnen hier terecht, een keuken, een kleine overdekte tv-room buiten en 2 hangmatten. Ideaal om ff te relaxen!

Relaxen, dat hebben we gister dan ook gedaan.. eerst om 11u sochtends de gratis guided tour door de omgeving die een klein uurtje duurde. 's Middags ff boodschapjes gedaan en de wasmachines maar even laten draaien, bijna de gehele inhoud van mn backpack kon daarin! Verder niet heel veel gedaan. 's Avonds lekker pasta gemaakt met zn beiden en redelijk op tijd richting bed. Vanochtend moesten we alweer uitchecken en dus ging de wekker om kwart over 9. Na het uitchecken lopend naar de surfshop waar we om kwart over 10 moesten verzamelen. Deze ochtend stond in het teken van surfen! Een groep van ongeveer 20 man vulde de papieren in en we konden lopend naar het strand, ongeveer 5 minuutjes. Hier werd de nodige uitleg gegeven en daarna konden we het water betreden! Voor het eerst surfen! :D De golven waren echter super vandaag!! Wat het niet veel makkelijker maakte, haha. Na ongeveer 2 uurtjes surfen zat het er weer op. Behoorlijk vermoeiend maar een paar keer toch mooi gestaan! Echt gaaf!! En hier kost het maar 16.50AUD wat echt niet normaal goedkoop is, alle activiteiten zijn hier erg goedkoop aangezien hier niet super veel toeristen komen. Normale surflessen kosten al gauw minimaal 50AUD!

Hierna nog weer even wat boodschappen gedaan, vanavond lekker worstjes grillen! En zonet een dikke bak ijs met Sophie gegeten, haha..
Vanacht stappen we dan weer op de bus om verder te reizen. Een busreis van 9uur ofzo, richting Airlie Beach!! We hebben onze Whitsundays sailing trip geboekt voor woensdag dus morgen (dinsdag) kunnen we mooi Airlie ff verkennen!

@Marian: ik heb geen flauw idee wat jonge australische lui hier na school enzo doen. Kom er niet echt mee in contact, wel is skateboarden en uiteraard surfen als je dichtbij het strand woont geliefd. De enige australiers waarmee je echt in gesprek komt zijn diegene die reizen (en dat zijn er niet veel) en diegene die je tegenkomt in de kroeg/pub. Je spreekt dus bijna alleen maar volwassenen.

Tot de volgende keerr!

ps. dit filmpje wou ik jullie niet onthouden, beersbie op Fraser Island. Team Koala vs. Team Brokeback. Ik maak een fantastisch punt :D (geluid aanbevolen)

• 12 November 2007 - 11:32

Toos Janssen:

Wat een onvoorstelbaar gezellge
    berichten stuur je toch Ik werd er vanmorgen zelf helemaal blij van. Jammer dat je een paar dagen je honds beroerd hebt gevoeld en Mama was niet aanwezig om je te knufelen, warme melk te brengen een kusje op je voorhooft te geven en moed in te spreken. Maar goed die ellende had je kennelijk weer allemaal achter de rug, vanwege de hitte in Australie heb je ook geen hete bouillone meer nodig dat zweet je er vanzelf uit lijkt me en er moet zo nu en dan ook gewerkt worden voor de broodnodige calorieen en maagvulling
    Hou doe Jasper tot de volgende keer. Toos

• 12 November 2007 - 14:23

Inge:

Leuke verhalen! Je moet schrijver worden! ;)
    Je vermaakt je primaaa in het verrewegistan! Wauw! Ik word gewoon jaloers! Mis je Vries eigenlijk wel? :p
    Nou, veel plezier met Australie ontdekken! Geniet ervan!

xxx

• 12 November 2007 - 16:34

Je Moeder:

Gelukkig dat je je weer beter voelt. Het beest lijkt veel op een wandelende tak. Ik moet er niet aan denken om zoiets in mijn bed te vinden!!!!
    Prachtige foto's trouwens, wie had gedacht dat jij nog eens zou surfen?
    Het hostel ziet er gezellig uit en wat een ontvangst voor jou en Sophie!
    Afgelopen weekend hadden we hier Sint Maarten, wij hebben ongeveer 40 kinderen aan de deur gehad.
    Het is hier behoorlijk herfstachtig, met regen, wind en hagel.
    Veel plezier verder en veel liefs, ook van Jos.
    Fenny.

• 12 November 2007 - 21:14

An:

Ha Jasper,
    Leuk iemand in de familie die op het water bezig zijn ook leuk vindt, het is geen zeilen, maar toch.........wie weet na je sailing trip :-). Je staat wel stoer op de foto naast de surfplank!
    Zat je negen uur 's nachts of overdag in de bus?
    Veel plezier verder met Sophie en andere mensen die je weer gaat ontmoeten.
    Groeten uit den Bosch.

• 13 November 2007 - 13:41

Groep 8:

Hallo Jasper,

Zo te horen gaat alles goed met jou, en ben je gelukkig niet meer ziek!:D Wat gaaf dat je gesurft hebt! En we hadden ook nog een vraagje: is Sophie een nederlands meisje? En wij hebben ook nog iets te vertellen, wij hadden vrijdag een klassenfeest op school. Het thema was gala en iedereen zag er heel mooi uit:P We hebben zaterdag ook nog bij jouw huis lampionnetje gelopen:D Jan-Willem lag lui op de bank:P

groetjes van groep 8

• 14 November 2007 - 13:16

Hanneke/Gerrie:

ha die Jasper! Zo te zien "never a dull moment" daar. Leuk! het leek ons een goed plan jou vandaag een berichtje te sturen, kunnen we jou gelijk feliciteren met de verjaardag van je broer. je verheugt je zeker al op de komst van je familie binnenkort! hier is alles prima, echt herfst met storm, regen en kou. dat mis jij vast niet.
    hartelijke groeten van Hanneke en Gerrie.

• 14 November 2007 - 14:02

Willy En Sikko:

Wat een heerlijke tijd moet dat zijn lekker backbacken in australie als een echte outback Jack. Lees nu voor het eerst je verhalen. Fantastisch!
    Je zult wel niet veel last van heimwee hebben naar Vries. Behalve vandaag om de verjaardag van je broer mee te vieren. Van harte gefeliciteerd.

• 16 November 2007 - 06:53

Sicco:

Hoe zeiden we dat in Sydney ook alweer? NICE! Enjoy Withsundays en de rest, zie je met kerst weer! ;) laatr!

PS: Laat mijn sportweek heel! Voetbaljaarprogramma zit in het midden! ;)