Goodbye Oz, hello Asia! - Reisverslag uit Kuta, Indonesië van Jasper Dik - WaarBenJij.nu Goodbye Oz, hello Asia! - Reisverslag uit Kuta, Indonesië van Jasper Dik - WaarBenJij.nu

Goodbye Oz, hello Asia!

Door: Jasper

Blijf op de hoogte en volg Jasper

04 Juni 2008 | Indonesië, Kuta

Jaja, Azie is veilig bereikt!!
De vorige keer berichtte ik vanuit Darwin en heb daar nog 2 mooie dagen beleefd. Het weer was heerlijk, Aart was inmiddels aangekomen en veel met zn 3en (Lorna, Aart en ik) opgetrokken. Zondagmiddag de shuttle bus naar het vliegveld en toen was het toch tijd om afscheid te nemen van dit mooie land!
We hadden een vrij klein vliegtuigje, maar alles was prima de luxe geregeld. Om kwart over 8 kwamen we in het donker aan op Bali, een hele nieuwe wereld!
De douane door, visum innen, stempeltjes krijgen, het ging allemaal soepel. Toen moesten we echter onze tassen pakken. We zagen echter ook een ATM (geldmachine) en aangezien we nog geen geld hadden, eerst maar even pinnen. Voordat we het echter wisten waren onze tassen eral en stonden er al 4 mannetjes in vliegveldoutfitje met onze tassen in de tengels. Wij aardig lam, net niet fel genoeg en ietwat overdonderd lieten dit over ons heenkomen en nadat die boys 20m met onze tas hadden gelopen konden we de buidel trekken. "Tip, tip, tip" Voor het eerst waren we afgezet.. goed begin!

Nadat we de aankomsthal verlieten kwamen we er gelijk achter dat het hier nog een stukkie tropischer is dan in Darwin. Het zweet stond ons al aardig op de kop! Onze airport pickup was echter keurig geregeld en Sicco stond al mooi op ons te wachten. Een goed weerzien!
Sicco was op een scootertje en had 'hotel' voor ons geboekt. Wij zouden daar maar met een taxi heenmoeten en hem daar meeten. Wij dus op zoek naar een taxi. Niet erg lastig aangezien iedereen het aanbied: "transport? transport?" Niet veel later hadden we een keurige prijs afgesproken en zaten Aart en ik achter in een soort van bestelbusje. Nergens een taxibordje te bekennen, maar goed. Gelijk een kennismaking met het verkeer hier. 80% van de mensen scheurt hier op scootertjes en links en rechts schiet alles je voorbij. De herinneringen aan Ghana waar ik 2 jaar geleden was kwamen weer helemaal terug. We reden steegjes in met gaten in de wegen en wij hadden uiteraard geen idee waar we heen gingen. Uiteindelijk werden we ergens gedropt waarvan we dachten dat het ons hotel was. Een kwartiertje later hadden we Sicco ook weer gevonden. Keurig!

Een double room hadden we te pakken. Met andere woorden, een kamertje met een 2 persoonsbed. Nog een dik matras er bij ingedrukt, een klein badkamertje is ook aanwezig (lees: koude douche met 1 straal, wc zonder wc bril en een dodgy doorspoelsysteem, een kraantje met een stukke kraan en een spiegel.
Maarja we betalen in totaal met ons 3en dan ook maar een slordige 2 euro per nacht! Haha (inclusief ontbijt!)

Het was maar is tijd om de boel te verkennen en op zoek te gaan naar voedsel. Ergens bij ons in het steegje vonden we een degelijk restaurantje en niet veel later zaten we te genieten van grote maaltijden, milkshakes, bier.. alles er op en eraan. Het is echt goedkoop!!

De volgende dag zijn we maar is het centrum van Kuta ingelopen. Kuta is de drukke toeristische kustplaats vlak onder Denpasar, de hoofdstad van Bali. Gelijk ook maar even wat inkopen gedaan en het afdingen ging ons al mooi af! Aart en ik een nieuw NL elftal shirtje, ik nog een ralph lauren polootje, aart nog een tommy hilfinger geurtje. We waren lekker op dreef en de prijs waren echt degelijk. Toen we als klap op de vuurpijl allebei nog een mooie zwembroek voor 3 euro aanschaften was onze shopmissie geslaagd.

Tijd om maar is wat te gaan ondernemen. Sicco kende de boel hier al aardig en wist een plek waar je goed watersporten kon doen. Wij op de taxi naar Nusa Dua. We wilden op de jet ski's!! Na weer een stugge onderhandeling over de prijs hadden we alledrie een jet ski te pakken waar we een half uur mee konden rondscheuren op de zee. Echt ongelooflijk vet!!! Als kleine kinderen scheurden we in het rond en pakten we elkaars golven en ga zo maar door. Echt heel gaaf.

Savonds hadden we met Bjorn en Thijn afgesproken. De twee achterhoekse boys die Aart en ik kenden van onze tijd in Alice Springs. Voordat het echter zover was was ik Aart en Sicco al kwijt in het centrum van Kuta. Zij zouden even pinnen, ik nextdoor een hamburgertje halen bij de MC, ik kom terug.. geen velden of wegen te bekennen. Een half uur daar op en neer gelopen maar niemand te zien, lekker. Toen maar rustig terug gelopen richting hotel, via het strand en zag ik tot mijn verbazing de achterhoekse boys een potje beach volleyballen!! Te mooi en ook weer een goed weerzien. Bijgekletst en toen maar koers gezet richting mijn hotel. Niet veel later kwam ik de boys eindelijk ook weer tegen, toch een opluchting haha. Lekker uit eten met zn 5en en daarna nog op stap geweest, wat ook weer goed laat was..

Gister weer met de jongens afgesproken om een chill dagje aan het strand te houden. Mooi met zn 5en naar Kuta beach. Prachtig strand en fantastisch weer. Onder elke palmboom staan surfborden en iedereen bied je wat aan. Als je hier over straat loopt dan gaat het zo met die mannetjes: "transport, transport?" "No thanks" "watersport?, marihuana?, women?, girls?" "No thanks.." die boys hebben echt alles op voorraad! Haha. Over het algemeen zijn de balinezen overigens wel prima volk en behoorlijk aardig. Zoals verwacht is echter iedereen wel uit op je geld, maar goed..

De middag op het strand doorgebracht, beetje surfen, beach volleyballen en ouwehoeren in de zee. We zijn er ook achter gekomen waarom Bali bekent staat om haar sterke stromingen en grote golven. Op een gegeven moment waren Bjorn, Aart, Sicco en ik wat aan het zwemmen in de golven en de golven meezwemmen, surven (zonder board) en ging hartstikke mooi. Tot dat ik op een gegeven moment te grazen werd genomen door een golf die zijn weerga niet kent. Ik zal je vertellen, ik heb nooit gedacht dat je kunt voelen hoe het is als je in een wasmachine zit, maar ik denk dat het zo ongeveer ging. Alle kanten opgeslingerd, happen naar lucht en 40m verder beland. Ik was blij toen ik weer boven kwam! Om vervolgens gelijk de volgende 2 metershogen golven over me heen te krijgen. Ook de andere boys waren ietwat verrast en toen we weer op het strand waren, waren we blij dat we er nog zo 'goed' vanaf kwamen en dat weer op het droge stonden! Best heftig!

Savonds maar weer lekker uit eten geweest (waar je dus voor een maaltijd, met voorgerecht en hoofdgericht, een paar dikke bottles bier, een milkshake.. wat water en ga zo maar door. Uiteindelijk iets van 3, misschien 4 euro de man kwijt bent. Soms is het leven zo gek nog niet! Hierna vonden we het tijd om na al onze inspanningen van de dag maar is even te chillen. Hoe kan dit beter dan doormiddel van een Balineze massage?! Niet veel later lagen we met zn 5en allemaal al lang onderuit gezakt in massagehokjes. Een uur lang onder handen genomen en ik moet zeggen dat het ons allemaal wel beviel, haha! Voor dit grapje tikten we overigens 4 euro af, voor de statistieken ;).
Over het geld gesproken. De munteenheid van Indonesie zijn Rupia's. Maar met amerikaanse dollars kun je ook overal terecht en wordt je uiteraard afgezet. 1 euro is een kleine 15.000 rupia's en je kunt dus al wel indenken dat we hier miljonair zijn! :D

Vandaag is het echter tijd om weer op pad te gaan. Hebben nog wel meer dingen meegemaakt en mooie verhalen te vertellen, maar dan wordt het verhaal wel heel lang, haha. Kan ook ff geen foto's uploaden, maar dat komt nog wel! We willen vandaag naar een plaatsje wat inland op het eiland. Met tempeltjes en alles erop en eraan. Daarna koers zetten richting het westen zodat we misschien vanacht nog wel de ferry naar Java kunnen pakken. Het is allemaal maar afwachten hoe soepel het gaat en hoever we komen, maar het is natuurlijk wel weer mooi avontuur!
Zolang we 9 juni maar in Jakarta zijn, is alles goed.. haha.
Volgende bericht zal dus vanaf daar, of Singapore of Manila komen. Afwachten!

Bedankt voor de reacties, keep them coming ;) Tot de volgende keer. Groeten vanuit een zonnig Indonesie!! :D

• 04 Juni 2008 - 06:45

Tjarieke:

jaloehoeeeeers! echt jasper, blijf zo lang mogelijk weg want thuis is de saaiheid niet te genieten! behalve die EKsfeer natuurlijk... maargoed have fun kussxx

• 04 Juni 2008 - 11:03

Jos:

Weer een volgende stap in jouw avonturenroman. Lijkt me wel even een omschakeling van de westerse cultuur na de aziatische wanneer ik dit lees.Financieel gezien geeft dit hier wel een voordeel. Maar de verleiding is dan ook des te groter.
    Veel plezier enne.. beetje voorzichtig in het water daar he!

• 04 Juni 2008 - 20:22

An:

Hallo Jasper,

Klinkt goed de start van het nieuwe werelddeel dat je aan het ontdekken bent. En heerlijk dat je nu niet meer hoeft te werken lijkt me :-)..
    Dit is voorlopig de laatste keer dat ik reageer op je site. Gerard en ik gaan drie weken met vakantie, wel niet zo'n avontuurlijke trip maken, maar lekker zeilen, ook heerlijk!
    Veel plezier verder en tot over een paar weken, groeten uit den Bosch.

• 05 Juni 2008 - 14:33

Toos:

Wat vast weer een verandering van leven en cultuur in Azie. Goed dingen hoor en ze aan het vertand peuteren dat de dollar meer waarde heeft dan de rupia. (Ofschoon de geldwaarde van de dollar ook niet zoveel te betekenen heeft.
    Leuk, dat jullie toch als groep ekaar blijft ontmoeten
    Blijf genieten, ook al kost het je veel zweet. Allemaal lui zweet jongen dat moet er toch uit.
    Veel plezier en veel avontuur gewenst Groeten Toos

• 05 Juni 2008 - 19:48

Marian:

Hoi Jasper, kijk jij wel een beetje uit jongen daar in die zee. Je moet er verdorie toch niet aan denken.....
    Nog een paar weken lekker reizen in Azie. Veel plezier.