Het leven in Alice Springs..
Door: Jasper
Blijf op de hoogte en volg Jasper
07 April 2008 | Australië, Alice Springs
Gelijk een dag nadat ik mijn vorige blog had geschreven ben ik maar weer is naar het Aurora hotel gegaan waar ook het Red Ochre restaurant onderdeel van is om te informeren over een job in de housekeeping. Dit keer was er is goed nieuws. Hier heb je 2 shirts en kom morgenochtend maar langs om half 9.
Ik had alleen nog wel een pantalon nodig. Dus ik gelijk smiddags naar de K-Mart, degelijk zwart pantalonnetje voor 30 dollartjes op de kop getikt, mooi zwart riempje erbij en het outfit was compleet. (met het werkshirt en mijn zwarte schoentjes). Terwijl ik rustig door Todd Mall (het centrum) banjerde zag ik een bord staan met: 'Need a haircut?'. Nou om eerlijk te zijn, jah ik was er wel aan toe. Helemaal vanwege de nieuwe job (waar ik geen pet meer kon dragen zoals ik bij het afwassen deed) zat het haar natuurlijk al aardig in de weg. Dus ik is informeren bij de kapperszaak en het vrouwtje wist me te vertellen dat deze jongen over een kwartiertje terug kon komen. Even een biertje gedronken bij Aart in de Sporties (pub/restaurant) en ik kon er voor gaan zitten. Een half uur later was deze jongen weer kortgewiekt. Zeven maand sparen tenietgedaan. Maar ik moet zeggen dat dit toch ook wel weer lekker (en praktisch) is. Het is nu weer zo kort als toen ik het ongeveer had toen ik weg ging! Knipbeurt was overigens 30 dollartjes, extra zuur dat Aart later in de week zn haren eraf heeft gehengst voor amper 15 dollar, maar dat terzijde..
Ik de volgende ochtend dus klaar voor de nieuwe job. Om half 9 moest ik mij melden bij de laundry. Kom ik daar dat laundry hok binnen gestruind. Sta ik daar tussen een slordige 10 koreanen! Ik denk waar ben ik nu weer beland?! Maar goed. Een half uurtje later was ik al keurig hotelkamers aan het schoonmaken. Bedden strippen, opmaken, prullebakjes verschonen, afstoffen en de vloer stofzuigen. Iemand anders doet de badkamer en met 2 man heb je een kamer dan in 15 a 20 min gedaan. Op zich prima werk. Een dag later was mijn taak echter al anders. Ik mocht ramen gaan wassen. Ook leuk, maar niet 5uur achter elkaar. Verder heb ik ook al bedden en banken lopen verslepen. Koffers sjouwen en meer van dat gemartel. Maar ik maak nu wel mooi mn uurtjes.
Ook in de Red Ochre gaat het allemaal prima. Ben tegenwoordig iedere avond voorzien van een heerlijke gratis maaltijd (twv zon 30 dollar) en tegenwoordig zijn ze er zelfs niet vies van om even een afterbiertje te doen met de laatste paar man. Mn taken zijn naast het dishwashen ook steeds meer als een echte kitchen hand. Koelkasten bijvullen, worteltjes schillen, ijsbolletjes scheppen, de stock vergieten en meer van dit soort geouwehoer. Ook al meegemaakt dat het super druk was in het restaurant en dat ik werd opgetrommeld om de roomservice rond te brengen. Aangezien ik het hotel ook al op mn duimpje ken was dat uiteraard geen probleem. Paar dagen terug stond ik rustig af te wassen werd ik opgebeld door Graham van de housekeeping. 'Kun je me hier met een kwartiertje helpen? Er komt een dikke groep aan!' Nou prima, dus ik naar de receptie van het hotel staat er zon dikke bus met meer dan 40 man voor het hotel. Moesten wij met zn 2en alle koffers naar de kamers sjouwen. Was wel even bikkelen. Nog wel 6 dollar fooi gekregen, hahaha.
Mel en ik kunnen het wel goed met elkaar vinden en vrijdag de 28e had ik mooi een avond vrij in het restaurant dus daar maar even goed gebruik van gemaakt. Samen met Mel (romantisch ;) ) uit eten geweest in ons eigen restaurant! Haha, laten bedienen door Richard. Kreeg jammer genoeg geen extra korting. De koks zeiden aan het eind nog. 'Als je rekening niet kunt betalen dan kun je vanavond nog wel even een uurtje afwassen!' Haha, was uiteindelijk niet nodig, wel geslaagd.
Verder zijn we uiteraard nog wel een paar keer met de vaste groep in de Bojangles of de Rock bar beland. Wat altijd weer mooie avondjes zijn. Ook nog een voetbalwedstrijdje meegepikt in de Rock bar te weten Manchester tegen Liverpool.
Aan alle pret komt echter een eind, zo ook voor de achterhoekse boys (Thijn en Bjorn) uit Doetinchem, want vorige week woensdag was hun laatste avond hier in Alice Springs na 6 weekjes werken en ouwehoeren. Daar moest natuurlijk op gedronken worden en dus met zn allen (7 man sterk) op stap geweest. De volgende dag afscheid genomen van de boys en die zitten inmiddels alweer in Cairns!
Ook hebben we inmiddels het casino maar is even bekeken. Vrij dichtbij het hostel, maar was toch een beetje een tegenvaller. Erg klein, maar toch uiteindelijk nog wel een gezellige avond (en maar 40 dollar verloren).
Afgelopen week stond veel in het teken van werk. Had maandag mooi 10uur gedraaid, dinsdagochtend weer los in de housekeeping, was ik savonds in 1x zo min als een spin. Ik zeg tegen Dave (de headchef) na een half uur afwassen. Ik trek het echt niet, mn maag is zo sauer als wat. Nog even rustig gezeten daar en wat gedronken maar beter werd het niet. Richard was ook aan het werk en die kon me mooi even naar huis rijden. Weet nog steeds niet waar het van kwam, maar ik was 2 dagen zo min als een spin. De volgende dag wel weer savonds gewerkt, aangezien ze ook niemand anders hadden en ik mn uren toch moet maken. Een dag later was ik alweer mooi fit! Had afgelopen week iets meer dan 50 uur gewerkt! Voor deze week sta ik ook alweer mooi voor 9 shifts (4x housekeeping en 5x restaurant) ingepland dus dat komt ook wel weer goed. Het sparen is nu echt begonnen!
Zaterdag overdag was ik mooi vrij en was ook Mel's vrije dag dus we hadden maar is zin om wat te ondernemen. Het Desert Park hier in Alice Springs scheen een aanrader te zijn. Even in de Lonely Planet gekeken en die zei dat het een kleine 3km was van het hostel. Oh dat kunnen we dus wel lopend doen. Wij aan de wandel maar een uur later was dat desert park nog in geen velden of wegen te bekennen. Goddomme zeg, struinen door die hitte en uiteindelijk na een kleine 2uur lopen (6.5km) waren we er!! Viel het ook nog is ongelooflijk tegen. Een lading vogelkooien, wat reptielen, 5 kangaroos en een verdwaalde emoe. Wat een aanfluiting. Op de terugweg gelukkig een lift kunnen krijgen van 3 ozzies die ons zo bij het hostel afleverde.
Zaterdag kwam Jelmer hier ook nog aan in Alice. Een vriend van Richard back home die ook een paar maandjes aan t reizen is, hij vliegt echter morgen alweer richting Cairns. Vorige week kwam ik echter ook nog een bekende tegen. Joost, mijn nederlandse komkommerplukkende collega uit Bundaberg was ineens in Alice! Mooi even bijgekletst en wezen pilsen, voordat hij richting Perth vloog.
Eergisteravond was het ook mis. Aart, Richard en ik willen terug rijden van het werk. Klinkt de Yorky (auto) ineens wel heel sauer. Totdat het helemaal niet meer deed. Stonden we ineens stil pal voor de Bojangles! Dus wij die auto de parkeerplaats van de KFC opgedrukt. We dachten dattie helemaal naar de joden was, maar uiteindelijk is het alleen de benzine die helemaal op was en hij rijd alweer rustig in het rond.
Gisteravond nog met Mel naar de bios geweest hier. Never back down was de movie die draaide. Best degelijk filmpje overigens.
Nog een abo storie dan voor het sluiten. Een weekje terug waren we rustig een afterbiertje aan het doen in de Red Ochre (Richard, Remon, David en ik) gaat het alarm bij de buren (een shop) ineens af. Nouja, rustig laten rinkelen. Tien minuutjes later in 1x een dikke steen tegen de ruit van het restaurant! Net niet erdoorheen maar wel een dikke ster. Schrik je natuurlijk de tering, enkele seconde later vliegt er zon abo met zn hasses vol tegen diezelfde ruit aan! Hij geeft er nog is een kopstoot tegen maar hij kwam er niet doorheen. Vervolgens vloog ie met de staart tussen zn benen ervandoor. We konden hem niet meer achterhalen. Wij de politie gebeld, maar die had niet eens de kracht ervoor om langs te komen..
Verder hebben Aart en ik inmiddels de londely planet van South East Asia op de kop getikt. En zijn we begonnen met het plannen van de azie trip. Aangezien de boys (aart en richard) met een kleine 2 week hier al zullen vertrekken willen we de meeste dingen nu even afronden (lees: reis plannen, vluchten boeken en visa's regelen). We zijn er goed mee bezig!
Goed dit was het wel weer voor nu, ga nu even een lading foto's uploaden! Niet alleen bij dit bericht, maar ook nog bij de vorige. (horseraces, dragraces etc.). Foto's van het werk komen bij mn volgende blog.. Bedankt voor de reacties en tot de volgende keer!!
Ps. als de foto even een rare vorm aanneemt of niet het juiste onderschrift geeft, klik nog even een keer op de foto.
07 April 2008 - 06:56
Sicco:
Jeuh! ben de eerste! Mooie verhalen weer japs! Wel sauer dat jullie naar de kapper zijn geweest! Ik dacht we komen half juli met zijn allen als mislukte beatles aan op schiphol! ;)
Succes nog en we keep in touch!
Laatr! -
07 April 2008 - 17:16
Marian:
Hoi Jasper, 50 uur werken in de week, dat is niet mis jongen. Maar je doet het ergens voor. Straks weer lekker reizen.
Succes. -
08 April 2008 - 19:40
Fenny:
Klinkt allemaal weer goed! Veel gewerkt zeg! Mel lijkt me een leuke meid, blijft zij ook nog een tijdje daar? De foto's stralen een hoop gezelligheid uit en wat een prachtige blauwe luchten!
Het begint hier ook beter weer te worden en het doet echt een beetje voorjaarsachtig aan. We zijn zelfs al in de tuin aan het werk.
Veel plezier nog en heel veel liefs van ons!!!!!!!!!! -
09 April 2008 - 16:42
An:
Hallo Jasper,
Je bent lekker bezig met geld verdienen en je vrije tijd "nuttig" besteden met "pilsen" en wat cultuur opsnuiven... ik wil wel ruilen voor een tijdje :-).
Leuk om weer wat foto's te zien!
Succes met werken en veel plezier verder.
Groeten. -
10 April 2008 - 08:14
Toos:
Straks word je nog de meest be-geerde vrjgezel van Nederland
Buiten de wetenschap van veraf gelegen landen met hun natuur en cultuur, binnen een volmaakte "huisman"die bedden op kan maken. koelkasten in een handomdraai schoonmaakt
en de keuken kan besturen. Niet mis allemaal.
Je laat zien dat je geniet en dat je jezel heel best kan redden. Allemaal plussen Jasperen die niemand je meer a.
Hou doe jong en geniet zoveel je genieten kunt.
Groeten Toos. -
20 April 2008 - 00:50
Jamy & Jan Willem:
Jasper,
hahah ja we zijn weer veilig aangekomen in alice springs we gaan zo naar het vliegveld toe om naar cairns toe te gaan. Veel plezier nog en als je onze kant nog opkomt moet je maar wat van je laten weten...
groeten JB & JW