Hitte in Melbourne - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Jasper Dik - WaarBenJij.nu Hitte in Melbourne - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Jasper Dik - WaarBenJij.nu

Hitte in Melbourne

Door: Jasper

Blijf op de hoogte en volg Jasper

21 Februari 2008 | Australië, Melbourne

Hi!

Ik zit nou bijna een weekje hier in de suburbs van Melbourne bij mijn familie en moet zeggen dat ik me nog prima vermaak!

Afgelopen vrijdag lekker gebbq'd hier en verschillende mensen waren over de vloer. Vrienden van John, vriendin van Clare en verder nog Tim (oudste zoon van Anna en Derek) met zijn vrouw Maria en hun twee kinderen (Ronan en.. naam is mij ontschoten, waar ik dus de achteroom van ben :D) en ook Mary (zus van Anna) was nog present met haar dochter (?) Leah. (hier mag de reunie-cd met stamboom nog wel even op worden nageslagen! haha). Het eten was in ieder geval goed!

Zaterdags kreeg ik een telefoontje van Todd (canadees waarmee ik op de oostkust een stuk had gereisd) waar ik uithing. Hij had met wat vrienden een huisje in Melbourne gevonden en ik moest maar langskomen. Zo gezegd zo gedaan. Anna en Derek moesten nog de stad in en konden mij wel even droppen in South Yarra (suburb vlakbij het CBD) waar Todd was gesettled. Goed weerzien met Todd, kennis gemaakt met zn vriendin en nog wat andere huisgenoten. Veel Beersbee gespeeld (voor uitleg zie Fraser avonturen) en savonds pasta gemaakt. Er kwamen nog wat andere vrienden van hun over de vloer en het was mooi gezellig. De volgende dag bracht Todd mij rond de middag weer mooi naar mn 'huis'.

Zondag en maandag verder niet heel veel gedaan. Lekker uitgeslapen, genoten van het heerlijke weer door buiten een krantje te lezen. Beetje spelen op de xbox360 van John en de nodige dvd'tjes bekeken. Echte australische gastvrijheid zorgt er voor dat me niks te kort komt hier. Maandag aan het eind van de middag nog wel even met Derek en Anna naar het grote on- en overdekte zwembad geweest op een steenworp afstand van ons huis. Ronan was net klaar met zijn lessen en wij mooi even wat gezwommen.

Dinsdag was het dan maar is tijd om de omgeving te gaan verkennen. Anna was vrij en samen met Clare, Maria en Ronan zijn we richting de dichtsbijzijnde 'berg' (mt. Dandedong) gereden. Mooi met de 4-wheel-drive over de grindweg omhoog en boven een mooi uitzicht (zie foto) over de immense (bijna 4miljoen inwoners) stad Melbourne. Hier lekker gelunched en genoten van het mooie weer. In drie dagen bijna geen wolkje gezien en het kwik steeg geregeld tot over de 35 graden! Op de terugweg gingen we langs de William Ricket Sanctuary. Een soort van klein openluchtmuseum van een man (lees: kluizenaar) die zijn gevoel legde in het maken van kleisculpturen. Beetje aborigional achtig, beetje geloofsachtig, beetje vaag.. maar wel interessant! (zie foto's)

Gister (woensdag) was het weer ineens omgeslagen en heeft het zelfs voor het eerst sinds tijden weer geregend hiero! Beetje jammer want wij wilden wel even de stad in. Uiteindelijk zijn we 's avonds de stad in gegaan voor een lekker dinner! In de wijk Brunswick, bekend vanwege haar vele buitenlandse restaurantjes hebben wij (Anna, Derek, John, Clare en ik) genoten van een heerlijke Thaise maaltijd! Op de terugweg nog een beetje door de stad gereden en Derek wist genoeg te vertellen over alle gebouwen en bezienswaardigheden! Ook kwamen we nog langs een Coffeeshop genaamd: Jasper! Toch leuk :D (Melbourne staat bekend om haar coffeeshops, en dan niet koffieshops zoals je ze bij ons hebt maar echte koffieshops en haar restaurantjes. Naast het feit dat het de sporthoofdstad van Australie is).

Vandaag is het weer mooi weer, maar was het tijd om wat anders uit te vogelen. De bond (borg) die Aart en ik hebben neergelegd voor het apartement dat wij in december en januari huurden in Sydney hebben wij namelijk nog steeds niet terug! (nu al 20 dagen te laat) Ik heb al verscheidene mailtjes over en weer gestuurd en steeds werd ik afgewimpeld met wat anders. Eerst zeiden ze dat de bank mijn account details niet kon lezen (bullshit, aangezien wanneer het om geld gaat, -mijn geld in speciaal- dan zorg ik er wel voor dat het goed op papier komt). Later zeiden ze dat ze het allang op hadden gestuurd en dan het dus een kwestie van afwachten was.

Afgelopen dinsdag heb ik ze dus maar is opgebeld, omdat ik het nu echt zat was (al het geld (700 dollar) moet naar mijn account worden gestuurd, voordat aart en ik dat weer kunnen verdelen). Wordt er weer tegen mij gezegd dat ik maar moest wachten tot het eind van de week. Dus ik had gezegd dat als ik dan nog niks binnen heb ze weer een telefoontje konden verwachten. Nu (donderdag) was er nog niks en dus Anna en ik in de aanval. Eerst de 'Tennancy' gebeld, weet niet precies wat het is, maar daar kun je terecht voor problemen met bond.. heeft ook iets met advocaten gedoe te maken volgens mij, maar in ieder geval advies. Zij zeiden dat we de Rental Board (daar moet de company waar wij van huurden het geld heensturen en die zorgen er voor dat het bij ons komt) maar eens bellen en kijken hoe het ervoor stond. Ook wisten zij ons te vertellen dat ze dit soort telefoontjes behoorlijk vaak kregen dat de borg nog niet was teruggestort. Wij arme backpackers worden hier behoorlijk verneukt door dit soort verhuurbedrijven.

In ieder geval, wij dus de Rental Board gebeld. Nou daar was dus niks binnen onder mijn of Aart zijn naam. Vreemd, en zonder Bond Number kon ze verder ook niet zoeken. En die heb ik niet dus maar weer is tijd om de Furnished Property Group (waar we het apartement hebben gehuurd) te bellen. Anna aan het woord en ze werd weer doorverbonden aan het schotse vrouwtje waar ik ook al een paar keer mee aan het woord was geweest. Deze begon weer gelijk te blaffen dat we maar moesten wachten en dergelijke, Anna bleef gelukkig rustig en vroeg om het Bond Number. Ze zegt: 'ok, 2 seconds I will get it for you'. Vervolgens worden we (luidspreker ;)) op hold gezet. Vijf minuten later hoorden we nog steeds de vreselijke muziek en hadden we nog niks van haar gehoord. Dus wij opgehangen, opnieuw de FPG gebeld en gezegd dat de verbinding was verbroken. Wij vragen naar Maria (dat vrouwtje waar we mee aan het woord waren) en ons wordt verteld dat die niet aan de telefoon kan komen want ze was naar een meeting. Hmmm.. vervolgens krijgen we een aziatisch vrouwtje aan de lijn en hebben we die maar het vuur aan de schenen gelegd. Nog steeds kon ze niet met een Bond Number komen en wij denken dat ze die dus niet eens hebben en het geld dus al die tijd gewoon hebben gehouden (daarom kon de Rental Board ook niks vinden) om te proberen ons te verneuken. Goed, zij zou het nu gaan versturen maar dan moet dat door iemand anders eerst nog weer bevestigd worden. Kan niet langer dan vandaag duren zei ze dus morgen gaan we maar weer is even polshoogte nemen!

Wat een gedoe allemaal en behoorlijk vervelend. Gelukkig helpen ze mij hier er goed mee wat een hoop scheelt. Mocht het echt uit de hand lopen dan kende Anna ook nog wel een zeer goede advocaat in Sydney die het zaakje wel even recht kan trekken. De tijd zal het leren.

Binnenkort nog een keer Melbourne in waarschijlijk om nog wat dingetjes te gaan bekijken en voor zaterdag staat er een grote BBQ op het programma waar alle (in australie) familieleden volgens mij voor zijn uitgenodigd!

Dit was het wel weer, zal even wat foto's uploaden en tot de volgende keer!

@Marian: gedaan, check de foto's, meer volgen na de BBQ
@An: de auto die richard heeft is Mitshibushi Magna Stationwagon uit 1991 met een kleine 300.000km's op de teller :D (die hij voor 1500 dollartjes op de kop heeft getikt van een 1 of andere braziliaan in Sydney :P)
Die nicht van opa (anna) is toen inderdaad op de reuni geweest samen met Mary (haar zus).
@Groep 8b: ga op zoek naar werk wanneer ik in Perth ben! Heb als het goed is nog precies genoeg dollartjes om daar te komen :D Succes met het handballen!

Bedankt voor de reacties!

Ciao!

• 21 Februari 2008 - 09:50

Soof:

Klinkt goed! Wil je nog wel even zien voordat je vertrekt hoor! Niet na de bbq even stappen haha ;) Nee laat maar even weten wanneer je een drankje kan doen.
    Kussies Soof

• 21 Februari 2008 - 12:21

JW:

Dag klein broertje!

Zo te horen heb je weer niets te klagen daar! Toch makkelijk he, al die familie. Niet alleen heb je een slaapplek (die je trouwens best wel iets netter mag houden :-)), maar ze regelen ook nog een advocaat voor je als het nodig is! Top allemaal hoor! Pak die losers van het appartement maar flink aan! Veel plezier tijdens de familiereunie en zeg maar dat ik ook nog wel een keertje langskom!

• 21 Februari 2008 - 17:36

Jos:

Je wordt daar weer aardig verwend, eerst drie week met ons en nou daar weer, ha ha. Leuk om de verhalen van familie daar zo ver weg te horen.
    De enige manier om je geld van de borg terug te krijgen zal zijn dmv een advocaat. Ze rekenen er gewoon op dat je het opgeeft omdat je terug moet naar Nederland, tot die tijd blijven ze van alles beloven, maar er komt niets. Hopelijk lukt het met de hulp van Anna. Doe iedereen daar de groeten van ons.

• 22 Februari 2008 - 18:09

Toos:

je mailde, dat het in Mebourne 35 graden was. Is dat een andere warmte als bij ons. Wij vinden dat in de regel niet zo prettig/
    Tja en geld terug krijgen zal wel overal een probleem zijn.Ambtenaren werk duurt lang.Dat werkt nu eenmaal met zeer langzame molens. Nu hoop ik dat dat in orde is.
    Groeten Toos

• 23 Februari 2008 - 14:56

An:

Hallo Jasper,

Jij zit goed daar bij de familie en vandaag ook nog een barbecue met de andere familieleden, als je dit leest is dat al voorbij. Ik ben benieuwd hoe het was, herken je in hun gezichten "Dik-achtige" kenmerken?? Jos en Fenny waren hier even vandaag, ze vertelden enthousiast over jullie reis, en ze vertelden ook dat dat je de "borg" terugkrijgt,fijn voor je, dat geeft wat meer ruimte om te leven/reizen.....:-)
    Veel plezier verder en geniet van de trip in de stationcar.....
    Groeten uit den Bosch.

• 24 Februari 2008 - 06:38

Sicco:

Whaha! Die stoel is zelfs te groot voor jou! :) Spaterrrrrrr

• 24 Februari 2008 - 08:55

Joost:

Heey Ouwe Drenth!

Jammer dat we elkaar in NZ hebben misgelopen! Je hebt wel echt veel gedaan daarzo lees ik net. Echt grappig want ik ga ook nog mijn ouders zien hier in NZ, net zoals jou. Ze zitten nu trouwens ook in Melbourne!
    Ik vertrek de 16de van maart vanaf christchurch naar Darwin, waarna ik in 3 maanden tijd de volgende route afleg (Darwin-Alice-Uluru-Adelaide-Melbourne-Perth). Ik zal tegen de tijd dat ik weer in Australie ben wel even je site blijven sjekken, zodat ik weet waar je ongeveer zit!

Ahja trouwens, dat dolfijnen zwemmen wat jij hebt gedaan in NZ, hoe duur was dat precies? Want ik wou het eerst in Kaikoura doen, maar dat vond ik voor 150 dollar beetje te duur. Laat het me ff weten thanks!

Groeten, Joost