Op familiebezoek in Melbourne!
Door: Jasper
Blijf op de hoogte en volg Jasper
16 Februari 2008 | Australië, Melbourne
Een week geleden zat ik in Dunedin en was het mijn 2e en laatste avond daar. Rond etenstijd keek ik even op mn mail had ik een nieuw bericht van de zwitserse meiden. Of ik bij hun kwam eten. Nou daar was deze jongen natuurlijk wel voor in. Dus ik naar hun hostel: Hogwartz en daar lekker gegeten. Aangezien het zaterdagavond was vonden wij het ook wel tijd om is even het centrum snachts te gaan verkennen. Dus wij op stap: 3 duite meiden, 2 zwitserse meiden, een zwitserse dude, een engelse meid en ik. Acht man sterk. We belandden uiteindelijk in een mooie scottish pub, waar onder het genot van een pilsje en de mooie live muziek de avond voorbij schoot. Iets te laat lag ik uiteindelijk in mn bed, wat mn roommates ook wel konden waarderen toen ik de deur veels te moeizaam open kreeg midden in de nacht :D.
Volgende ochtend ging de wekker echter al wel weer om 8uur. Mis. Ietwat brak zat ik om half 10 weer in de bus. Terug naar Christchurch. Daar aangekomen (uurtje of 4) een taxi gepakt naar het hostel waar ik eerder die week ook al zat: Jailhouse. Ryan was daar ook nog dus dat was wel weer mooi gezellig. Hij had ook nog kennis gemaakt met een andere Canadees en laat hem nou net een auto hebben. Dat kwam wel mooi van pas en dus mooi even met de auto de stad in om boodschappen te doen. Degelijke maaltijd gemaakt en savonds wat filmpjes gekeken in het hostel.
Maandag keurig om 10uur uitgecheckt en rustig gewacht tot de airport shuttle die ik had gebeld me om kwart voor 1 op pikte voor het hostel. Om half 4 zat ik alweer in het vliegtuig! Terug naar t Land Down Under. Om kwart over 5 (2u tijdverschil) struinde ik uit de gate en stonden daar Richard en Sicco al keurig op mij te wachten. Een goed weerzien met de jongens. Met Richard auto (die ietwat lekte en waarvan de kofferbak ook de nodige probleempjes heeft :P) naar de stad gereden en de jongens dropten mij keurig voor een hostel af in het centrum. Hier was nog wel ruimte en de komende 4 nachten was dit mijn thuis. The All Nations hostel op de hoek van Spencer en Flinders st. De jongens verbleven bij familie van Sicco.
Het hostel is volgens mij een hotel geweest in haar gloriedagen een behoorlijke tijd terug. Drie verdiepingen zijn nu vervallen en bieden plek aan een paar honderd backpackers. Savonds maar even Melbourne ingelopen, boodschappen gedaan en de omgeving verkent.
Ook Sophie en Marieke waren inmiddels in Melbourne aangekomen en de volgende dag maar even met hun afgesproken. Via Max -waar ik nog aardappelplantjes mee heb geplant in Bundaberg- waren ze in een soort van jobinterview gerold voor promo werk. Meer info was er ook niet, maar goed.. laat ik ook maar even een kijkje nemen. Dus wij met zn 4en om 1u naar de afgesproken plek. Het Royal Melbourne Hotel in de Bourke st. Hier aangekomen werden we hartelijk ontvangen door Steve, die dit baantje had opgezet. De bedoeling was dat het feest dat daar donderdags sinds kort werd gehouden (een backpacker party) wat gepromoot werd. Steve leidde ons rond, trakteerde ons op lunch (pizza + wedges) en vertelde wat het inhield. Het klonk allemaal wel aardig, wij zouden er niet veel mee verdienen maar wel voor weinig werk een mooie (zo goed als gratise) avond hebben. Met zn zessen (wij 4 plus een Canadese en een Engelse meid) ingestemd met het plan en we werden voorzien van een paar honderd flyers en de nodige posters.
Die middag verder niet zoveel gedaan. Savonds zou hier verandering in komen. Want het was namelijk dinsdag 12 februari! Richard was 19 geworden, yeeeeh! :P Dus zijn we met zn 5en (Richard, Sicco, Marieke, Max en ik) uit eten gegaan (in het kader van de bezuinigingen) bij de Hungry Jacks! (burger king) :D Haha.. Hierna hebben we Max gelost en zijn we de stad ingegaan. We kwamen terecht bij een 1 of andere bar waar je ook kon bowlen! Daar hadden we wel zin in. Bowlsloffen aangetrokken en door de Nederlandse barmeid werden we naar onze baan geleid. Niet veel later passeerden Fedde la Grand, de Vengaboys, 2unlimited en de Golder Earring de revu. Kregen wij 25% korting op onze drankjes en was het 2e potje bowlen gratis. Elise (de barmeid uit Amsterdam), bedankt! :D
Ik moet jammer genoeg bekennen dat beide potjes werden gewonnen (uiteraard lieten wij hem winnen vanwege zn verjaardag) door Richard. Hierna heb ik gelukkig nog wel positieve revenge genomen met het poolen en airhockey :). Verder hebben we het niet te laat gemaakt, want de jongens moesten de laatste trein naar huis pakken. Desondanks een prima avondje!
Woensdag was het tijd dat ik de plek waar de jongens al de nodige tijd uithingen is even ging checken. Dus ik op de trein richting Aspendale en stapte uit in Mordialloc. Sicco opgebeld en die pikte me met de auto op van het station. Het is een beetje verre familie van Sicco (beetje zelfde situatie als bij mij) en het jonge stel zijn ook echte ozzies. Michael en Mary, jaartje of 30 zijn hun namen. Mooi huis en echt super aardige lui. Hier rustig een beetje getafeltennist, friends dvds gekeken en milkshakes gemaakt :P. Savonds kwamen Mary en Michael terug van werk en hebben we daar wat gegeten. Verder moest Sicco die avond werken in een bar/club. Volgens Michael moesten we deze plek even bezichtigen want ik zal hem letterlijk citeren: 'full of hot chicks!!'. Ook Sicco kon dit bevestigen en dus reden Richard en ik maar met Sicco mee richting zijn werk. Richard en ik aan de pils en Sicco als glazenhaler aan het rond lopen. Nou ik moet echt toegeven. Deze tent was echt geniaal. Boven en benedenverdieping, ziet er allemaal super uit. Mooie barren, super druk, super DJ en 95% van de lui (tussen 18 en 23 ongeveer) die daar waren waren australisch! Geen backpackers en het vrouwlijk schoon was zeker aanwezig. Echt een zeer degelijke avond :D. Rond een uurtje of 2 was Sicco uitgewerkt en kon hij ons naar huis bobben. Ik bleef maar bij hun slapen, ideaal!
De volgende ochtend rustig aangedaan. Beetje tv dvd'tjes gekeken en lekker ontbeten. Tegen 3u pakte ik weer de trein terug naar city centre.
Afgesproken met Sophie en ons klaargemaakt om de stad te voorzien van de nodige flyers! Stuk of 150 uitgedeeld aan rondlopende backpackers en toen vonden we het wel mooi. Met Marieke en Max afgesproken en een mooi goedkoopje pizzaatje gegeten in de tent waarvoor we flyerden (Royal Melbourne Hotel). Steve was hier ook al present en voorzag ons mooi van drank.
Een band speelde afrikaanse drum muziek (djembe's en dergelijke) en er was een DJ present. Ik moet alleen eerlijk bekennen dat de opkomst niet echt denderend was. Wat een ellende, met een mannetje of 50 zaten we daar maar. Het valt niet mee iets nieuws te introduceren. Maarja, ons kon het ook niet echt boeien, wij kregen nog mooi wat gratis pilsjes van Steve en genoten van een paar gekken die karaoke deden. Sicco, Richard en Roelof (kameraad van Sicco) kwamen ook nog even en tegen 12u ging de tent al dicht. Zij zouden echter de eerste trein pas weer terug nemen richting de stad en dat duurde nog even. Dus zijn we maar een andere tent gaan opzoeken en daar nog even gezeten. Marieke en Soof gingen ook op huis aan en toen waren we nog met zn 4en over. Bijna alles was al dicht in de stad, maar 1 plek is 24uur bruisend. Het casino! Dus wij daarheen en dit was echt reusachtig. Paar verdiepingen, alles drop en draan.. echte vet. Ik kon me prima beheersen (lees: heb toch niet zoveel om te spenderen) en keek mooi toe hoe de jongens pokerde en roulette speelde. Om half 4 lag ik in mn bedje.
Volgende ochtend om 9u eruit en uitgecheckt. Even op het internet gedoken en niet veel later kreeg ik een telefoontje van Derek (man van Anna). Ik zou vandaag namelijk mn familie opzoeken! Derek vertelde welke trein ik moest pakken en dan zou hij me van het station oppikken. Een uurtje later reed er dan ook een dikke 4 wheel drive Rodeo op de parkeerplaats en stapte Derek uit. Kennis gemaakt en naar hun huis gereden. Kennis gemaakt met John (zoon), Claire (dochter), Simon (kameraad van John) en de hond(je). Backpack op mn kamer gedropt en het huis bekeken. In de suburbs van Melbourne. Het huis staat nog een beetje vol met dozen en zooi want afgelopen week werd de hele vloer opnieuw gelakt. Anna was nog aan het werk. Even wat achtergrondinformatie voor de geinteresseerden: een broer en zus van mijn opa (vader van mn vader) emigreerden met man en vrouw in de jaren '50 naar Australie. Die (zijn al overleden) en hebben weer kinderen gekregen en Anna is daar 1 van. Getrouwd met Derek en ook zij hebben weer kinderen (mijn generatie dus). Allemaal in de 20 zijn ze. Derek heeft een eigen bedrijfje (kabels/bedrading aanleggen met graafmachines en dergelijke) met 1 van de zoons: Tim (al uit huis).
Maargoed. Er was iets van een grote trucker expo ergens buiten Melbourne en daar wilden ze heen. Nou dat wou ik ook wel even zien. Met zn vieren (Derek, John, Simon en ik) in de splinternieuwe (1 dag oud) Toyota 4wd Landcruiser V8 (echt mooie bak) gestapt en die kant op gereden. Kleine uurtje rijden was het. In de middle of nowhere op een groot weiland stonden allemaal stands, trucks en weet ik veel wat nog meer allemaal. Hier beetje rondgelopen en ook nog een ritje gemaakt in een vrachtauto van maar liefst 26m volgeladen met 60 ton! Die daar op die smalle landweggetjes, heuvels en scherpe bochten echt degelijk standhield. Best impressive.
Tegen 6 uur waren we weer thuis. Anna was inmiddels ook thuis dus daar ook maar even kennis meegemaakt. Erg gezellig en rustig een biertje gedronken. Lekker gegeten en veel gekletst. Hier houd ik het de komende tijd wel even uit!
Wat staat er dan op de planning? Het was officieel de bedoeling om hier in Melbourne werk te gaan zoeken. Ben ook bij job agency en dergelijke geweest, maar die hadden niet echt rooskleurige mededelingen. Er zijn op het moment veel backpackers in Melbourne, studenten hebben nog vakantie en dus is erg veel concurrentie. Verder zoeken weinig bedrijven iemand die maar een paar weekjes kan werken (mede vanwege die andere punten) en dus schiet het niet op. En dus een nieuw plan gemaakt.
Richard wil binnenkort met zijn auto naar Alice Springs touren en zoekt nog wel een bijrijder. Ik blijf hier nog een week ofzo en dan gaan we die kant op. Via Adelaide richting het hart van Australie. Vanaf daar dan op het vliegtuig richting Perth om daar te gaan werken. Er zijn minder backpackers in Perth en de studenten moeten dan ook weer naar de universiteit wat meer kans op een baan geeft. Plus dat het reizen naar Alice Springs en dergelijke nu behoorlijk wat goedkoper is aangezien we geen accomodatiekosten hebben en we mooi met de auto touren.
Een heel verhaal weer! Dat was het dan ook voor nu. Ga nu even een hele lading foto's uploaden. Ook bij de vorige berichten:
'Fjorden en naar 't oosten': wat foto's van de fjorden (bootcruise), Mt. Cook en de trip door het binnenland.
'Ouders weer uitgezwaaid': foto's van het zwemmen met dolfijnen in Akaroa
'Fun in Oamaru en Dunedin': foto's van de pinguins en gezelligheid langs de oostkust.
@Herre: is wel de bedoeling dat ik weer ga tennissen ja :D
@Toos: jah, kalksteen.. dat is het woord dat ik zocht :P
Groeten vanuit Glen Waverley (suburb Melbourne), bedankt voor de reacties en tot de volgende keer!!
16 Februari 2008 - 08:27
Toos:
Gisteravond je Vader even telefonisch gesproken en even wat gedachten uitgewisseld. Ook Jos en Fenny waren enthousiast over hun reis en zo ook over de ervaring die jij op deed. Kan me dat levendig voorstellenKijk al weer uit nmaar je volgende ervaringen. Geniet!!!!! Liefs Toos -
16 Februari 2008 - 21:33
Marian:
Hoi Jasper,
Wat leuk dat je ook nog naar familie gaat. Voor hun natuurlijk ook een hele verrassing. Het lijkt me dat je nu nog een enorme trip gaat maken, want Alice Springs is nogal een eindje rijden lijkt me. Je zit niet bepaald stil, dat is duidelijk. Kun je wat foto's maken hoe het er bij de familie uitziet?
Groet, Marian. -
18 Februari 2008 - 12:11
Roland:
Hey dude! jemig jij heb lange verhalen.. daar neem ik de tijd niet voor :P Hier idd gesetteld voor komende tijd! Komende week nog werken en daarna even naar Coral Bay toe, snorkelen enz. De laatste trip met onze camper.. daarna gaan we em verkopen. Dus mocht je nog 1 willen kopen voor zon 4000 dan mag je em komen halen.. :D hey het beste en ik hoor nog wel wanneer je in Perth ben. kunnen we miss nog wat afspreken.. Later! -
18 Februari 2008 - 12:38
An:
Hallo Jasper,
Mooie foto's en weer een leuk verhaal en je hebt weer leuke plannen voor de komende tijd.Het lijkt me fantastisch om met de auto een mooie trip te gaan maken, is het een soort camper ? Is de nicht van opa, waar je nu logeert, ook op de reunie van de fam. Dik geweest?
Een foto kan antwoord geven op mijn vraag...:-)
Veel reis-plezier verder en werken kan altijd nog, minder uit eten enz..? haha! Je bent er maar 1 keer :-)...
Groeten uit den Bosch waar de narcissen bloeien. -
18 Februari 2008 - 16:12
Fenny:
Wat een verrassing dat je zondag belde en nog wel bij oma, dat was helemaal leuk! Jos ging 's middags met Sikko naar FC Gron. (gewonnen) en ik heb met Willie 13 km gelopen. Het was prachtig weer.
Leuke foto's weer en wij zullen je foto-ruimte geven, ik begreep dat je ruimte vol is. We zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto's van de familie.
Jammer dat daar geen werk voor je is, maar fijn dat je met Richard mee kunt rijden.
Groeten aan iedereen en geniet ze!!!!!! -
19 Februari 2008 - 10:58
Groep 8b:
heey Jasper,
Is alles goed? Wat jammer dat je hier nu geen werk kan vinden! Wat moet je nu dan??? heb je nog wel $$$ ????
Ons horror klassenfeest was heel leuk en er waren ook missverkiezingen en je moeder won de eerste prijs!!! ze zag er erg horrorachtig uit.
Over 2 weken hebben we een Schoolhandbaltoernooi!!! we hebben twee meisjesteams en twee jongensteams en volgende week is er vakantie. :D
Vorige week was de cito toets het was heel makkelijk !!!! :D
groetjes groep 8b