Super vuurwerkspektakel!!
Door: Jasper
Blijf op de hoogte en volg Jasper
02 Januari 2008 | Australië, Sydney
Afgelopen zaterdag had ik Mark rond de middag van het station opgepikt en hadden we er weer een bewoner bij. De meesten waren verder naar het strand die dag en wij chillden een beetje in het apartement. Savonds ook niet veel bijzonders gedaan. Sarah, een engelse meid die Mark en ik kenden vanuit Bundaberg kwam langs om een filmpje te kijken en ook Marieke was weer in town! Marnix was ook niet naar het strand geweest dus met zn 5en mooi filmpje gekeken.
Zondag was het dan tijd om alle inkopen te gaan doen voor oudjaars- en nieuwjaarsdag. Er moest behoorlijk wat gehaald worden. De koelkast werd volgeladen met bier en de voedselplek werd ook degelijk aangevuld. Savonds hadden Katie en Larissa, mij en Mark uitgenodigd om uit eten te gaan. Uiteraard waren wij hier wel voor te porren en stapten we rond 5u op de trein richting Newtown, een paar haltes verderop. De dames hadden gereserveerd bij een Thai en het eten was echt heerlijk. Heel verschillende dingen besteld, zodat je van alles wat had: ideaal :D! Nog idealer was het feit dat de dames het wel even voor ons zouden betalen, mooie berichten! :D Aan het einde van de avond nog afgesproken met Nella en Taija in de O'Malleys (Irish pub in Kings X) en daar samen met Mark en hun nog wat biertjes gedronken. Mooi avondje.
Maandag was dan de grote dag: oudjaarsdag! De wekker werd vroeg gezet (toch al gauw een uurtje of 9) en we zouden met zn allen proberen een plekje te bemachtigen in de Botanic Gardens. De bottleshops hadden ons ingelicht dat daar dit jaar ook BYO (bring your own) alcohol was en dus werd de koelbox en 2 coolbags rustig volgeladen met de nodige hoeveelheden. Taxi gepakt en om een uur of 10 kwamen we aan bij de Botanic Gardens. Mis! Wat een rij mensen.. duizenden en het einde van de rij was niet bepaald inzicht. Niets aan te doen, gewoon achteraan aansluiten. Wat nog minder mooi was is het feit dat er een bord stond van 3 bij 2 meter met daarop geschreven 'NO BYO ALCOHOL'.. ideaal, sta je dan met je 100 blikken bier...
De problemen stapelden zich alleen maar verder op toen we tot de conclusie kwamen dat Aart het nooit zou gaan redden. Hij had een job aangenomen van het WTC en was die dag ergens in Sydney wat containers aan het uitladen. Dus wij hem maar gebeld en de situatie voorgelegd. Het probleem was namelijk dat de Botanic Gardens werden afgesloten wanneer de maximum hoeveelheid mensen was bereikt: ommenabij de 25.000. Uiteraard kon niemand inschatten wanneer dit zou zijn, de 1 wist ons te vertellen dat het rond 2u al wel dicht zou gaan en een ander gokte het op 5u. Maarja, risico's konden er niet worden genomen en voor Aart was het ook duidelijk: vluchten bij het werk! Zonder al te veel problemen was hij er dan ook onderuitgeglipt na een paar uurtjes en linea recta op de taxi gestapt richting ons. Dan nog het alcohol, wat moeten we daarmee.. De vrouwtjes van de informatiebali zouden het wel voor ons achter kunnen houden alleen gingen zij om 10u al weg.. Tot ons geluk moest Richard werken met oudjaarsdag en zou rond 4u weer weggaan. Hij heeft dus op de terugweg alles meegenomen naar zijn apartement voordat hij moest gaan werken: ideaal!!
Marieke en Attie waren al voor ons present en hadden een ideale plek weten te bemachtigen. Onder een overhellende rots, aan het water met zicht op het Opera House en de Harbour Bridge! Het was nog wel aardig vechten voor je plekje want we waren omsingeld door een hele horde koreanen en als je even niet oplette had je alweer een halve meter terrein verloren! En zo zaten we daar met zn allen (Marieke, Attie, Berber, Sicco, Richard, Aart, Mark, Marnix en ik) en was het een kwestie van wachten. Het weer was super en de nodige spelletjes hebben we maar gespeeld om de tijd te doden. Verder wat lezen en wat bierdrinken (dat we dus daar moesten kopen..). Smiddags kwamen Sophie en haar ouders en broertje ook nog, net aangekomen in Sydney!
Om 9u begon dan het eerste spektakel. Het 'kindervuurwerk' werd afgestoken voor de jongsten die niet konden opblijven tot 12u. Om eerlijk te zijn was dit al een ongelooflijk spektakel met fantastisch mooi vuurwerk dat door iedereen onder luid gejuich werd toegeschreeuwd. Nog maar een paar uurtjes en dan ging het echt los. Een reusachtige digitale zandloper op de harbour bridge deed de laatste uurtjes aftelwerk voor ons. Toen de laatste 10 seconden kwamen schreeuwden 25.000 mensen mee.. het vuurwerkspektakel wat we daarna zagen was echt fantastisch. Iedereen schreeuwde en het was echt indrukwekkend. Vanaf verschillende punten in de rivier werd geschoten, vanaf de harbour bridge en op een gegeven moment ook van alle hoogste wolkenkrabbers (allemaal tegelijk). Echt gaaf!!
Hierna moesten echter al die mensen weer uit het park en was het goed druk. Op de straten in Sydney waren zoveeel mensen en we liepen een beetje rond. Echt stappen zat er niet echt in, want voor de vele mooie feestjes had je van te voren wel kaarten moeten aanschaffen en die prijzen varieerden van 50 tot honderden dollars. Beetje teveel voor ons arme backpackers! Dus hadden we maar besloten om mooi bij ons in het apartement lekker biertjes te gaan drinken, muziekje erbij en lekker chill. Toch is het wel raar als je snachts over straat loopt met oud en nieuw en je ziet verder helemaal geen vuurwerk. Dat ene kwartiertje was het enige vuurwerk dat er was en de mensen zelf hebben niks. Tegen 4u zocht ik mn bedje op.
Dinsdag eerst lekker uitslapen en toen vonden we het wel tijd voor een mooie nieuwjaarsduik! Het weer was nog steeds super. Dus met zn allen naar Bondi Beach en lekker de hele dag aan het strand gelegen. De golven waren echt zo ongelooflijk hoog!! Sommigen waren zeker 4m en echt superkrachtig. Heel gaaf om in te zwemmen en proberen mee te zwemmen/surfen op de golf! Savonds heerlijk gebbq'ed.
Inmiddels is het alweer woensdag. Net even langs de Work and Travel Company geweest om te kijken of er nog wat werk is, maar dit viel niet mee. Super veel mensen nog steeds in Sydney. Met een weekje kunnen Aart en ik in ieder geval weer voor een paar dagen aan de slag bij Blake, in zijn meubelwarenhuis. Hij zou ons hierover bellen.. afwachten dus. Verder staat er ook niet zo heel veel op het programma. Beetje rustig aan met het weinige geld, genieten van het heerlijke weer en veel gezelligheid.
Dat was het wel weer! Bedankt voor de reacties en tot de volgende keer! Ciaoo!!
@Elly: ja, Sicco heeft een surfboard, die is echter behoorlijk klein en is dus veel moeilijker dan op een longboard! Ik heb me er nog niet op gewaagd, maar Aart heeft al wel een paar uurtjes gesparteld :D
02 Januari 2008 - 08:29
Fenny:
Voor jullie allemaal: EEN HEEL GELUKKIG 2008!!!!!!!111
Nu kan ik me wel voorstellen dat je in deze periode in Sydney wilde zijn! Het vuurwerk bij jullie was zelfs hier in het journaal te zien en er stond een foto in het Dagblad van het Noorden!
Een geweldige belevenis lijkt mij en jullie hadden een mooi plekje veroverd.
Hier was het met oud en nieuw heel erg mistig, er zijn zelfs mensen gestrand op autowegen. In Vries was het tamelijk rustig. Wij waren na 12 uur bij fam. v.d. Hoek, daar was Harmien ook. Dat was heel gezellig en om half 4 lagen we in bed. Nieuwjaarsdag rondje Gieten en Assen. Gerard en An waren ook in Assen en 's avonds op tijd naar bed! Vandaag zijn Jos en JW weer aan het werk en ga ik de kerstspullen opruimen.
We vieren de verjaardagen van oma en Remco zondag in Wageningen.
Heel veel groetjes uit Vries! -
02 Januari 2008 - 08:48
Martijn:
Hey gozer!
Gelukkig nieuwjaar!
Zoals Fenny al zei, bij ons was oud en nieuw ietswat mistig (op een gegeven moment is de snelweg nog afgezet geweest) en (bij ons in de straat) was het erg rustig. Eén van de bewoners had een terraskacheltje geregeld en een enorm vuurwerkarsenaal aangeschaft, dus we hebben ons wel vermaakt.
kzal eens wat vaker van me laten horen :P
groeten en veel plezier!
Martijn Kamphuis -
02 Januari 2008 - 09:13
Marian:
Een goed 2008 gewenst Jasper. Je bent spectaculair begonnen. Wat een vuurwerk. Je fotos zijn ook mooi gelukt. Persoonlijk kwijl ik het meest bij de zon-, zee- en strandfotos. -
02 Januari 2008 - 17:45
Jos:
Weer een hele ervaring erbij. Wel een heel andere manier van oud en nieuw vieren dan in ons koude kikkerlandje.
Volgens mij zitten jullie zolangzamerhand met 12 mensen in het appartement, want ik lees steeds dat er iemand bij komt!
Wij zijn druk bezig met voorbereiding op de reis naar Nieuw-Zeeland, zullen nog een mailtje naar jou sturen met het reisplan.
Groetjes
07 Januari 2008 - 13:35
Ina Mulder:
Hallo Jasper. Prachtige foto's van het vuurwerk! Hier in Stadskanaal was NIETS te zien van dat alles vanwege dichte mist.
----Het duurt nu niet lang meer dat je ouders komen. Heel veel plezier de komende tijd in Nw-Zeeland.
---Zondag a.s. vieren we de 97e verjaardag van mijn moeder (tante Janna). Ze is in goede gezondheid en kan alles nog prima volgen.
Groeten, Ina -
07 Januari 2008 - 14:28
An:
Hallo Jasper,
Voor jou ook een gelukkig en actief 2008!
Bedankt voor je kaart.
Wat een leuke berichten weer, ik moest er echt de tijd voor nemen om alles te lezen en de foto's te bekijken, het geeft een prima overzicht van je belevenissen daar.
Na twee weken stralende blauwe lucht en veel zon zijn we weer terug in het sombere Nederland, je mist helemaal niets hier :-).
Veel plezier verder en tot een volgende keer, groeten! -
07 Januari 2008 - 14:30
An:
En veel reisplezier in Nieuw Zeeland met Jos en Fenny!