Kerstmis in Sydney!
Door: Jasper
Blijf op de hoogte en volg Jasper
28 December 2007 | Australië, Sydney
Eerst maar is die mooie werkdag van Aart en mij beschrijven. Vrijdags om 6u moesten we in Riverwood zijn, goed half uur met de trein. Daar aangekomen was het meetingpoint de NAB (bank). 1 blikje fris later kwamen er twee trucks van Kyle Bay Removal aan gescheurd, kon niet missen. Onszelf voorgesteld - we hadden dit keer namelijk te maken met 2 andere gasten dan de vorige keer - en we konden op pad. Aangekomen op de bestemming werd de boel even geinspecteerd, rustig aan gedaan en rond 7u gingen we los. Alles moest uiteraard uit het huis/ tuin. Varierend van bankstellen, complete tuinsets, kabinetten, buro's, eettafels, tv's, computers, fietsen en uiteraard nog ongeveer 200 dozen. Vol goede moed gingen we aan de slag, omdat we zo vroeg begonnen hoopten Aart en ik dat we ook mooi op tijd vrij zouden zijn, dit viel ietwat tegen bleek later.
Om de 2 a 3uur hadden we 5minuutjes pauze en tegen 1uur werkten we onze laatste bammetjes pindakaas al naar binnen. Vanaf nu aan was het alleen nog maar teren op de waterkraan aan de buitenkant van het huis..
Toen we beide trucks compleet volgepropt hadden met zn 4en kwamen we tot de conclusie dat het huis nog aardig vol stond, maarja.. eerst dit maar is uitladen. Dus 10minuutjes rijden en alles uitladen.. We zaten inmiddels al achter in de middag (uurtje of 4) toen we gelukkig versterkingen kregen van nog 2 gasten van het bedrijf. Jammer genoeg moest 1 van ons alweer afhaken en bleven we doorbeuken met zn 5en. Beide trucks uitgeladen, alles op zn plek gezet (soms zou je echt willen dat iedereen gewoon in bungalows woont.. hoef je niet met bedden van 2 bij 2m een trap met een dikke bocht erin omhoog te sjouwen zonder het complete nieuwe huis af te breken, maar dit terzijde.) Terug naar het oude huis, beide trucks weer compleet volgeladen en weer naar het nieuwe huis.. Uitladen en onze dag zat erop. Tijd om een blik op de klok te werpen.. goedemiddag, de teller stond op 9uur. Keurig 15 uurtjes gedraaid.. Toen we van de bewoners nog even ieder 50 dollartjes fooi in het handje kregen gedrukt verzachtte dat toch wel iets de pijn. We waren echt kapot. Nog geen eten gehad verder, moe en bekaf van al het gesjouw. Tegen 10u kwamen we het apartement binnengestrompeld..
Zaterdag wilden we naar het strand, maar jammer genoeg zat het weer niet echt mee. We hielden het bij een chilldagje.
Zondag dan maar naar het strand. Het weer was in 1x echt super. Voor 12u hadden we alle spullen al bij elkaar en liepen we naar Sicco's auto. ff de auto starten en we konden op pad. Dit gingen echter iets wat moeizamer dan verwacht. Auto liet het afweten: mis! We hoopten er maar op dat het de benzine was die het liet afweten en verkozen ons pad via de trein en bus richting Bondi Beach. Een heerlijke dag aan het strand met golven die ik nog niet zo hoog heb gezien, damn krachtig!!
Ook maandag was het raak, weer een stralende zon, goede 30 graden en Sicco had goed nieuws. Hij was even met zn jerrycannetje naar de dichtsbijzijnde BP gekluunt en dit bleek idd het probleem te zijn. De benzine was op. Ditmaal dus met auto naar het strand, ideaal! Verder hadden we nog even flinke kerstinkopen gedaan (eten/bier) zodat we de komende dagen even uit de voeten konden. Savonds gezellig een potje poker in het apartement en onze dag zat er alweer op.
Dinsdag was het niet alleen kerst. Het was ook de dag dat onze crew in het apartement werd uitbereid met vrouwelijk gezelschap. Sicco's zus was namelijk (in alle vroegte) gearriveerd! Waarschijnlijk had ze nog wat weer uit Nederland mee genomen want op 1e kerstdag heb ik geen zon gezien, beetje sauer. En dus maar even rustig een dagje in het apartementje chillen en savonds een heerlijk kerstdinertje bereiden! De grill kon worden aangezet en de garlic broden, kangaroo steaks, hamburgers en worstjes vlogen erover. Aanvullend met brood, salade en sauzen was dit een heerlijke maaltijd. Vlak ook de 4 liter bak ijs, die erna werd soldaat gemaakt ook niet uit. Verder hadden we wat filmpjes gehuurd en hebben we mooi de Simpsons movie gekeken savonds.
Hierna vonden we het wel tijd om maar is flink te gaan stappen, het is immers kerst! Dus wij vol goede moed de stad ingestruind, was er helemaaal niks open: ongelooflijk. Onder het nodige gevloek streken we een goed half uur later dan ook weer rustig neer in ons apartementje.
Woensdag was het niet 2e kerstdag, maar: Boxing Day! Zo wordt dat hier genoemd. Maakt voor ons niet zoveel uit natuurlijk, puur en alleen voor de statestieken. In ieder geval. Het weer was weer compleet omgeslagen en de zon straalde alweer op volle toeren. Goede gelegenheid voor ons om het strand maar weer eens op te zoeken. Dus weer mooi met zn allen (op Richard na, hij heeft werk!) in de auto en toeren richting Bondi Beach. Het strand was bommetje vol met mensen en de sfeer zat er lekker in.
Savonds was het maar weer is tijd voor een gezellige bbq. Mark (de nederlandse), Richard (een vriend van hem) en nog een Italiaan waarvan de naam me is ontschoten werden uitgenodigd. Evenals de nieuwe vlam van Marnix: Nadine. En zo zaten we mooi bij ons op het terrasje met 8 nederlanders, een duitse en een italiaan te bbq'en en pilsen. Zeer geslaagd. Verder staat boxing day voor party, en dus zou er savonds nou wel van alles open zijn. Mark kon om 12u aan het werk in de Empire en dus zijn we met zn allen maar gelijk met hem mee gegaan. (hoefden we geen entree te betalen e.d. ;)) Mooi avondje stappen en 1 voor 1, diep in de nacht, kropen we weer allemaal richting het apartement.
Verder had ik woensdagavond een niet zon tof smsje van Mark (de Duitse mark, die ik ontmoet had in Bundaberg en Cairns) gekregen: het was uit tussen hem en Sarah. Hij was gelijk op het vliegtuig gestapt in Airlie Beach en was net aangekomen in Sydney waar hij voor volgende week een vlucht naar huis wou boeken.. Dus ik met hem afgesproken en gister met de trein naar Campbelltown gereden (hij verbleef daar bij familie), klein uurtje buiten Sydney.
Mark pikte me op op het station, even wat inkopen gedaan en toen naar huis van zijn mothers cousin Wayne, een 34-jarige ozzie. Hier de hele middag mooi gezeten en savons had Wayne een heerlijke maaltijd voor onze drieen gemaakt. Filmpje gekeken en tegen half 3 richting bedje. Inmiddels had ik Mark al zo ver gekregen dat het toch ietwat overdreven was om al gelijk maar het vliegtuig naar huis te pakken en afgesproken dat we samen de westcoast gaan reizen! Vanaf morgen komt Mark ook bij ons in het apartement aangezien de familie waar hij verblijft 10 dagen op vakantie gaat. Daarna verkast hij daar weer heen. Inmiddels ben ik weer terug in Surry Hills en zit hier rustig in een Convenience store mn verhaaltje te tikken. Straks komen Katie en Riss langs die ik ontmoet had in Cairns, dus dat wordt wel weer gezellig.
Fijne jaarwisselig verder en tot de volgende keer!! Tnx voor de reacties :)
28 December 2007 - 07:20
Fenny:
Ben net wakker en zie een nieuw bericht van jou. Wat een gezellige boel daar bij jullie zeg! Je bent er nog maatschappelijk werker bij ook! Mooie foto's en een mooi bosje krullen zo langzamerhand!
Ik ga nu naar Hilde om rapporten in te vullen van de kinderen, omdat ik straks een tijdje weg ben doen we dat nu alvast.
Veel liefs Fenny. -
28 December 2007 - 07:43
Soof:
WAT!? Is het uit tussen mark en sarah??! What happened? Mark zit dus nu in Syndey, waar zit Sarah dan?
Verder tof verhaal hoor! Kerst heb je mooi gevierd dus. Ik zit inmiddels in Melbourne, toffe stad! Maandagochtend kom ik aan in Sydney, zie je die avond wel ;) Yeah New Year!
Kusss Soof -
28 December 2007 - 07:53
Marian:
Hoi Jasper,
Nou een ding is zeker: je bent niet te beroerd om te werken! Tsjonge jonge, wat een werkdag, 15 uur sjouwen. Ik kan me voorstellen dat het daarna lekker op het strand toeven is. -
28 December 2007 - 12:23
Jade:
Hee Jasper!
Sorry dat ik niet terug mail enzo, maar mijn computer is helemaal geflipt en ik kan niet meer mailen en m'n mail niet tot nauwelijks meer lezen. Dus als ik een keer gebruik kan maken van iemand zijn/haar computer dan zal ik je terug mailen.
Klinkt weer allemaal erg leuk, maar wel veel werken! Jeetje mina zeg.
Alvast een gelukkig nieuw jaar en gedraag je een beetje he.
Kusje (K)
29 December 2007 - 10:41
Elly:
Jasper,even weer een berichtje uit Rolde.
het is iedere keer weer verrassend jouw verhalen te lezen.Je beschrijft alles erg levendig,jullie belevenissen met Kerst,prachtig.Aart had al wat verteld over zijn surfcapriolen??!!Lastig of niet?
Een hele fijne jaarwisseling,de allerbeste wensen voor 2008 met nog heel veel plezier down under! van de fam van Aart! -
29 December 2007 - 11:08
Nienke:
Hee Jasper,
Lekker joh, 2e kerstdag/boxing day op het strand door te brengen... Het weer hier is namelijk niet te genieten.
Fijne jaarwisseling!!
Groetjes Harmen en Nienke -
30 December 2007 - 14:53
Gerrit En Martina:
Hoi Jasper
helemaal te gek wat je daar allemaal beleeft zeg ik ben jaloers.(Martina)
We hopen dat je een leuke tijd met je ouders hebt over een paar weken, lekker vakantie vieren. We hebben ze net gesproken en ze zien er nog goed uit hoor.
We willen jou een heel gelukkig nieuw jaar toe wensen en we lezen wel eens weer mee.Heeeeeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeeeel
plezier toegewenst Gerrit en Martina oet Vrais -
30 December 2007 - 19:35
Toos:
Voor jou de beste wensen in 2008
Je beleeft ontettend veel en zult daar ook van leren.
Prettige tijd met jouw Ouders.
Toos Westerholm -
01 Januari 2008 - 02:04
Carolien:
GELUKKIG NIEUWJAAR!!!!!!!!! -
01 Januari 2008 - 15:42
Gerrie En Hanneke:
Hoi Jasper,
Leuk om af en toe even jouw site te bezoeken om je verhalen te lezen. Je schrijft leuk, wat een uitvinding toch dat waarbenjij.nu. Een heel goed 2008 gewenst en alvast heel veel plezier met Jos en Fenny. We hebben ze afgelopen vrijdag nog op de borrel gehad en natuurlijk uitgebreid over je gekletst.
Hartelijk groeten van ons. -
04 Januari 2008 - 19:14
Herre:
Hé Jaspr, tegek 2008, geniet van je schrijfwerk, heeft het toch nog zin gehad om de basisschool te doen, je verhalen zijn echt geweldig.
Inderdaad is een kappr niet slecht, ik weet niet of de dames hierop vallen want dan moet je het vooral zo laten.
'k zouniet teveel van de verhalen van Martina lezen, is echt jaloers en kraamt er dan onzin uit.
Herre