Op dokters bezoek in Perth
Door: Jasper
Blijf op de hoogte en volg Jasper
25 Mei 2008 | Australië, Perth
Ik eindigde mijn bericht vorige keer met "als alles goed is is mijn volgende bericht vanuit Darwin!" en aangezien ik dit type vanuit Perth, is dus niet alles goed! Haha.
Nadat wij keurig waren gesettled in onze degelijke 3 persoons kamer in het Underground hostel besloten we maar is om de stad wat te verkennen. Mijn linkerbeen begon zich alleen ietwat te eriteren, wat eerst leek op een doodnormale muggenbult begon nou wat groot te worden en een dikke rooie area eromheen! Daarbij nog is het feit dat het met de dag erger zeer begon te doen besloot ik maar om donderdag de dokter is op te zoeken.
Afspraakje gemaakt bij de lokale huisarts (City Centre Medical Centre) en om 1u kon ik terecht. Keurig. Inmiddels deed het al super zeer en liep ik al zo mank als 'n dolle. Maarja, je gaat uiteraard niet voor het minst of geringste naar de dokter (dit was mijn 3e bezoek na de Medical Test voor het duiken in Cairns, en mijn laatste injecties voor Azie in Christchurch). Anyway, de dokter deelde mij rustig het volgende mee "That's a bad infection you got over there mate, that's not looking to good". Leuk. Blijkt dus dat ik te grazen ben genomen door een spin of ander insect (wistie niet precies) en dat die beet is gaan ontsteken. Goed, linea recta maar aan de anti biotica (6 dagen) en als het zondag niet veel beter is, terugkomen.
Aangezien Scott vrijdagavond al weer weg zou vliegen (richting Melbourne) moesten we nog wel wat leuks gaan doen met zn 3en. Aangezien ik sowieso niet aan de pils kon vanwege mn anti biotica en flink op stap mijn been ook niet goed zou doen besloten we maar om naar het casino te gaan. Samen met Jade, een huisgenoot van Scott back home die ook aan het backpacken was. Ondanks het feit dat mijn been flink sauer was, was het nog wel een gezellige avond en sloot ik deze ook nog af met 50 dollar winst. Altijd leuk meegenomen.
Vrijdag nog geen vooruitgang en rustig aan gedaan. 's Avonds Scott uitgezwaaid en verder had Sicco eindelijk maar toch zijn auto verkocht!
Zaterdagochtend was het ook tijd om afscheid van Sicco te nemen, die alvast richting Bali vliegt. (en ik met een week alweer zie dus!) Ik van kamer verhuisd en zit nu gezellig met een Ierse, een Schotse en een Engelse meid in een 4-persoonskamer. De wond op mijn been begon echt nog steeds flink en flink op te zwellen en uiteindelijk knapte de boel zo ongeveer los. Dikke bende natuurlijk en zo goed mogelijk geprobeerd schoon te maken. Zondag in ieder geval maar even naar de dokter!
Zondagochtend (vandaag) weer naar de dokter gebeld om een afspraak te maken, deelde dat vrouwtje mij mee dat dokter Wolman vandaag helemaal volgeboekt was. Niks mee te maken natuurlijk en ze zou kijken wat ze kon doen, om 1u moest ik weer bellen. Dus ik om 1u weer gebeld, wist ze me weer te vertellen dattie volgeboekt was (goh, belde ik niet daarom?) dus ik haar nog is afgeblaft dat ik daar natuurlijk niks mee te maken heb en vervolgens kon ik om 2u terecht. Lekker.
Anyway, de dokter die heeft geprobeerd alle troep uit de wond/bult te krijgen (wat echt super pijnlijk was :o) en verder een beetje schoongemaakt. Heb nu wat nieuwe speciale pleisters te pakken en als het goed is moet het nu snel beter worden. Ook mag ik nog een extra 6 dagen aan de anti biotica (wat een plezier..) Veel geouwehoer en inmiddels meer dan 200 dollar lichter door deze grapjes (wat ik hopelijk wel allemaal terug krijg van de verzekering..) ben ik dus nog steeds niet in Darwin. Had me voorgenomen om daar zaterdag heen te vliegen (gister), zodat ik dan nog een Kakadu Safari kon doen. Alles dus in de soep en die moet ik nu dus laten schieten..
Aart komt donderdag in Darwin en zaterdag vliegen we samen naar Bali. Hoop dat dit dus snel hersteld en dan boek ik ook even een vluchtje naar Darwin voor donderdag ofzo.
Verder heb ik ook eindelijk mijn Vietnam visa binnen en zijn de laatste dingetjes afgerond voor de grote trip door Azie! Vluchten allemaal geboekt, visa's binnen en al m'n injecties ook. Ben er klaar voor!
Bedankt voor de reacties en tot de volgende keer! Hopelijk dan wel vanaf een andere plek dan Perth, haha!
25 Mei 2008 - 09:01
Toos:
Tja in et buitenland kun je ook wat krijgen, jammer voor je want er was immers nog veel te bekijken en te lere. Maar goed dat er toch nog artsen zijn. Geen bijverschijnselen gehad van de antibiotica. Nou dan heb je weer eens geluk gehad en hopelijk kunje nu weer verdere zonder problemen rondhuppelen.Nog veel beterschap en veel plezier. Toos -
25 Mei 2008 - 09:25
Bert, Loes & De Rest:
Hoi Jasper,
Wat vervelend allemaal voor je. Hopelijk herstelt alles snel en kun je je reis weer vervolgen.
Van ons allemaal nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
We wensen je een fantastische trip naar Azie enne blijf een beetje uit de buurt van enge beestjes.
Groeten van ons allemaal en we lezen het vervolg wel weer.
25 Mei 2008 - 10:11
Remco:
Ej Jasper,
bij elk gelukje zit een ongelukje.(waar ik dat vandaan haal weet ik ook niet:P)
Maar ik hoop dat je snel weer hersteld en veder kunt met reizen!
Ik ben misschien een beetje laat maar nog gefeliciteerd met je verjaardag;)
leuke foto's en sterkte veder
Groeten van je kleinste neef:P -
25 Mei 2008 - 10:57
Martijn:
Hey ouwe,
Klinkt niet al te best..
Hopelijk is het snel over en kun je weer lol maken met alles en iedereen die je tegenkomt ;)
Veel beterschap dus en nog veel plezier met je reis!
martijn -
25 Mei 2008 - 11:31
Sicco:
Battie! BALI is zo vet!
schitterend weer en alles is belachelijk goedkoop! Heb mijn van nistelrooij shirt al te pakken... Wel veel te veel voor betaald trouwens, had dat afdingen nog niet echt door... Echt gekkehuis hier, ze slepen je alle shops in omdat je er als 'rijke' toerist uitziet. Dus toch maar een nieuwe zwembroek gekocht voor 3 euro! HAHA... see ya soon, te mooi hier!
Laatr, en succes met je poot, want dat klinkt knap sauer! -
25 Mei 2008 - 12:12
Fenny:
Hallo Jasper,
Mooie foto's weer! De taart ziet er ook wel lekker uit! Sneu voor je dat je nu gedwongen hier alleen moet achterblijven, maar het belangrijkste is dat die ontsteking snel geneest. Gelukkig klonk je vanmorgen aan de telefoon weer wat opgewekter.
Fijn voor Sicco dat de auto al verkocht is en zo te lezen is het op Bali te gek!
Nog maar even rustig aan doen en we hebben binnenkort wel weer contact.
Groeten uit een miezerig Vries, waar we overigens wel blij mee zijn! De tuin heeft vocht nodig!
Ook groetjes van Jos! -
26 Mei 2008 - 13:11
Groep 8b:
ha die Jasper,
sneu zeg, die bult op je been. we hopen dat 't snel beter wordt. we zijn nog steeds nieuwsgierig naar Mel. ga je haar nog weer ontmoeten? we hopen voor je dat je haar snel weer ziet!
groetjes en beterschap,
groep 8b (groep van je moeder) -
27 Mei 2008 - 17:32
An:
Hallo Jasper,
Wat een pech voor je, ik hoop dat je been ondertussen verder hersteld is en dat je volgende bericht uit Darwin komt.
In ieder geval veel reisplezier verder en ik ben benieuwd hoe het je gaat bevallen in weer een ander deel van de wereld!
Groeten uit den Bosch