Ouders weer uitgezwaaid - Reisverslag uit Christchurch, Nieuw Zeeland van Jasper Dik - WaarBenJij.nu Ouders weer uitgezwaaid - Reisverslag uit Christchurch, Nieuw Zeeland van Jasper Dik - WaarBenJij.nu

Ouders weer uitgezwaaid

Door: Jasper

Blijf op de hoogte en volg Jasper

05 Februari 2008 | Nieuw Zeeland, Christchurch

Zoals de titel al zegt zitten de 3 week die ik met mijn ouders door Nieuw Zeeland heb gereisd er alweer op! Maar eerst nog even de laatste dagen beschrijven..

De vorige keer schreef ik vanuit de camping in Akaroa. Daar de nacht doorgebracht. Vanaf de camping hadden we overigens fantastisch uitzicht op de baai van Akarao (reusachtige vulkaan krater van een uitbarsting 9 miljoen jaar geleden), want de camping lag tegen de heuvel op.

De volgende ochtend ging de wekker om half 7! Niet voor niets, want ik zou met dolfijnen gaan zwemmen!! Om kwart voor 8 moest ik mij melden bij het Farm Hostel een kleine 10km buiten Akaroa boven op een berg die zoals eerder beschreven te bereiken was via een grindweg.
Iedereen even aan elkaar voorgesteld en we konden ons gaan heisen (?) in onze outfits. Ons groepje zag er als volgt uit:
Herman en Monica: ouder echtpaar uit Oostenrijk (duits) en spraken weinig tot slecht engels.
Heiko en Bjorn: twee duitse broers van achter in de twintig.
Janine: duitse studente, begin 20.
Steve en zn pa: onze guides en tevens eigenaar van het hostel/land.

Dikke wetsuits aan, aangezien het water hier toch nog wel aardig fris is. Flippers (zwemvliezen, red.) gepast en we konden achterin de 4wheeldrive pickup van steve zn pa springen. Met zn 6en achterop en de helling weer af naar het water. Steve gaf ons de laatste uitleg en instructies en steve's pa kwam er al aan met de rubberboot (aangedreven door een dikke suzuki motor) waar we prima met zn 8en op pasten.

We waren nog geen 100m uit de kust of de meest zeldzame en kleinste dolfijnsoort: de Hector Dolphins sprongen overal al uit het water!! Snel met het bootje erheen en te water! Het water was niet echt clear en een beetje troebel dus onderwater kon je niet super veel zien. Je drukte gewoon je snuffert in het water (duikbril + snorkel aanwezig) en dan maar wachten tot de dolfijntjes (1 tot anderhalve m lang) in de buurt kwamen! Ze schoten je dan links en rechts voorbij en wilden dat je met ze ging mee zwemmen en dat soort dingen. Soms dan ging ik gewoon rondjes draaien/zwemmen en dan volgde een dolfijn je ook zo in het rondjes maken, echt te gaaf! Je hield je handen gewoon langs je lichaam waardoor ze tot wel 20cm van je gezicht naderden!!

Na een uurtje of anderhalf a 2 te hebben rondgedobbert met deze bijzondere dieren klommen we weer aan boord van het bootje en zetten we koers uit naar de rand van de baai (waar hij uitmondt in de zee). Hier bekeken we de grotten van de rots waar pinguins onder andere zitten met hun babies e.d. Echter waren we er overdag en dus zijn ze allemaal aan het zwemmen in de zee en zagen we er geen 1. Verder wel heel veel zeevogels nog gezien enzo. Hier dronken we verder even gezellig een kopje thee en genoten we van de omgeving.

We gingen weer terug richting de baai en het bootje ging behoorlijk snel! We werden dan ook voorzien van mooie mutsen en windjackets tegen de koude wind :D. We kwamen onderweg weer een hele groep dolfijnen tegen en die zwommen met ons mee (ze vinden het nogal vet om voor en naast de boot op de golven van de boot mee te zwemmen). Soms dan sprongen ze gewoon vlak voor de boot langs, heel bijzonder en gaaf! We gingen weer richting land en genoten van het zonnetje. Steve's pa haalde pickup weer en we reden de berg weer op richting het hostel. Hier lekker een warme douche genomen en een kopje thee gedronken.

Pap en mam hadden ondertussen een hele wandeling langs de rotskust/bergen van Akaroa gemaakt. Vanuit het hostel en waren net weer terug toen ik terug kwam, ideaal. Weer op de camper gestapt en koers gezet naar Christchurch: de hoofdstad van het zuider eiland!

We moesten de camper om 3u afleveren op het vliegveld aan een gast die er dan weer mee terug naar Auckland reed. Zo gezegd zo gedaan en toen waren we van ons campertje af! Dus maar even een autootje gehuurd voor de ene dag dat mn ouders hier nog waren. Prima Ford Focusje in de tengels. Even Christchurch ingereden en de binnenstad bekeken. Ook zijn we naar het Antartic Centre gegaan. Een interactief museum over de onderzoeken en ontstaan en millieu van Antartica. Heel informatief en leuk! Ook hadden ze hier een kleine kolonie Little Blue Pinguins, dus die ook maar gelijk aanschouwt!

Hierna gingen we richting onze Bed&Breakfast voor die nacht. In de suburbs van Christchurch kwamen we terecht bij een ouder echtpaar. Twee kamers (1 voor mij en 1 voor mn ouders) en verder een eigen badkamer en gewoon toegang tot de kamer waar tv enzo stond. Allemaal wat oud engels ingericht. Met name hij was nogal een vertellen en heel wat verhalen vlogen dan ook wel over de tafel. Savonds met pap en mam uit eten in een echt degelijk restaurant. Wat een maaltijden!! Was gewoon een uitdaging voor mij om het allemaal op te krijgen, nou dat zegt nogal wat! :D

Daarna nog even een biertje gedronken in ons B&B en richting bed. De volgende ochtend rustig aangedaan en genoten van ons ontbijt. Aangezien ik voor Azie nog wat inentingen enzo moest had die man daar even achteraan gebelt en ik kon me melden bij een medical centre. Tegen 11u kwamen we daar dan aan. We moesten alleen iedere x zo lang wachten, pff.. heb in totaal wel 3 verschillende doctors/assistenten gesproken voordat die 2 prikken er eindelijk in werden gejast maar goed. Ze zei nog, eentje zal na vandaag wat eritanter zijn, die ander voel je nauwelijks. Ben je links of rechts? Rechts. Ok dan doe ik die eritante wel in links. Nou volgens mij heeft ze hem dus toch in die ander gejast want mn richterarm is nog wat vervelend. Maargoed. Ook gelijk even malariapillen gehaald (77 stuks :P) die hier vrij goedkoop waren (volgens mij). Inmiddels was het 1u voordat we eindelijk wegreden..

We hadden niet zoveel tijd meer, want om 4u moest die auto weer terug zijn op het vliegveld. We zijn dus maar even de binnenstad ingelopen en ik heb nog wat dingetjes geregeld op internet (bus+hostel geboekt) en pap en mam koffie gedronken. Hierna naar mijn nieuwe onderdak voor 2 nachten gereden en toen was het tijd om afscheid te nemen van mn ouders! Na 3 weekjes reizen, die toch zeker goed zijn bevallen was het aan de ene kant dus erg jammer, maar aan de andere kant natuurlijk ook weer fijn om straks alleen weer op avontuur te gaan!

Ik stapte het Jailhouse hostel binnen (oude gevangenis omgetoverd tot hostel) en werd gelijk vrolijk begroet door het meisje van de receptie: 'Welcome to Jail!'
Mn kamer werd geshowd en de rest van het hostel dat er allemaal keurig uitziet. Verder kun je er ook gratis dvd's huren/kijken in de twee tv rooms! Verder heeft het een kamertje of 30 en is niet super druk. Ik zit op een 10 persoons kamer met 50/50 kwa meiden/gasten. Tegelijk toen ik incheckte checkte er ook een gast uit Canada in waar ik gelijk mee aan de praat raakte. Samen met hem (Ryan) 's middags maar even boodschappen gedaan. Mooi pasta gemaakt met zn beiden en verder veel films gekeken met de andere lui uit het hostel en biertjes gedronken.

Vandaag is een lekker chill dagje, rustig uitgeslapen.. filmpje gekeken en nu even achter internet. Morgen ga ik namelijk weer op reis! Heb een busreis geboekt richting het zuiden. Morgen om 10u vertrekt ie vanuit Christchurch en zal mij brengen tot aan Oamaru. Uurtje of 6 zuidelijker. Daar verblijf ik dan 2 nachten en heb daarna een busticket van Oamaru tot Dunedin geboekt. Daar dan ook 2 nachten en dan weer terug naar Christchurch! Waar ik dan nog 1 nachtje blijf om vervolgens terug naar Australie te vliegen!! Naar Melbourne om precies te zijn. Waar Richard en Sicco dan nog zullen zijn en verder zal ik dan op bezoek gaan bij mijn familie!

@Toos: had nog geen plannen, maar ga waarschijnlijk International Business and Management studeren in Groningen wanneer ik terug kom.
@Richard: jou party ben ik dan zeker bij, verwacht een airport pickup van jou en sicco met je nieuwe autootje ;)

Bedankt voor de reacties en tot de volgende keer!!

• 05 Februari 2008 - 03:36

Sicco En Richard:

Airport pick-up komt voor mekaar

• 05 Februari 2008 - 13:58

Willy:

Hi Jasper. Is zeker wel wennen weer zonder je ouders. Volgens je reisverslagen moeten het fantastische weken geweest zijn.
    Wat zijn je plannen verder?
    Groet Willy

• 05 Februari 2008 - 15:34

Petra En Bert:

Hoi Jasper,
    even wennen zonder pa en ma, maar heel veel plezier nog de komende tijd!

• 05 Februari 2008 - 21:28

Gerrie :

Hallo Jasper,
    je hebt de oudjes weer afgeleverd op het vliegveld. Jij bent er weer vanaf en wij hebben ze weer terug.
    Uit de berichtgeving begrijp ik wel (en Hanneke heeft Fennie al even gesproken volgens mij) dat jullie het goed naar de zin hadden. Ik zal Jos vragen hoe hhij het afscheid van jou heeft beleefd, naar mate hij ouder wordt komt zijn emoetionele kant sterk naar voren. Dat is alleen maar kwaliteit.
    Het is mooi om te lezen dat jij weer met veel plezier je eigen gang gaat.
    Het zal een zeer leerzame reis zijn.
    Nog veel plezier, maar dat is overbodig om te zeggen.
    Als je terug bent dan drinken we,als we je dan nog bij kunnen houden, een borrel.

Groet,

Gerrie en de hartelijke groeten vann Roel en of je daar al een toernooi gewonnen hebt

• 05 Februari 2008 - 21:39

Gerrie:

Ik zit de foto´s nog even te bekijken. Heel indrukwekkend.
    Ook de foto,s in Hong Kong. ik zie daar een foto van Mama´s. Als ik me niet vergis is dat in One Shai. Daar heb ik ook nog een foto van.
    Groet,
    Gerrie

• 06 Februari 2008 - 13:58

JW:

Nou broertje, de oudjes zijn weer thuis hoor! Ik wilde ze mooi verassen op schiphol, dus ik in de trein naar Amsterdam. Krijg ik bij Beilen een smsje: 'we zijn net geland!' Blijkt dat ze een vliegtuig eerder hadden genomen! Nou ja, uiteindelijk door Ton opgehaald bij Amsterdam-Zuid. Alle 555 foto's inmiddels al gezien. Zag er mooi uit hoor! En een shitload aan schelpen die moeders mee heeft gesleept. :-) Veel plezier met je rondritje en goeie reis alvast terug naar Australie!

PS: Nog bedankt voor de koekjes!