Gewerkt en gesettled!
Door: Jasper
Blijf op de hoogte en volg Jasper
16 December 2007 | Australië, Sydney
Vorige week dinsdag dus weer in het warenhuis aan de slag. Onder leiding van Blake en zijn hulp Pete, moesten Aart, James en ik eerst een dikke container met meubelen uitladen. Vervolgens alles ordenen en daana nog een paar honderd lampen voorzien van bedrading. Niet heel moeilijk allemaal en een mooie werkdag.
Woensdag was het dan tijd om te verhuizen! Om 2u konden we de sleutels ophalen en om half 4 waren we dan eindelijk in ons apartementje! Savonds niet al te laat richting bedde want donderdag kon er weer gewerkt worden!
Om 8u alweer aan de slag in het Equator warenhuis. Toch 3 kwartier lopen vanaf ons apartementje. Een halve werkdag gedraaid die weer bestond uit heel veel sjouwen. Smiddags even op internet en daar zagen we een ideale advertentie voor een xboxje! 100 dollartjes met 2 controllers en 8 spellen erbij. Moet je bij zijn natuurlijk. Dus voor dezelfde middag nog afspraak gemaakt en voor dat we het wisten zaten we in de trein over de Harbour Bridge richting Sydney Noord. Daar aangekomen belanden we in een apartementje van wat zweden die het thuisfront weer opzochten en dus van al hun spullen afmoesten. Profiteren dus! Nog 2 klapstoelen en een tafeltje meegenomen voo 10 dollar in totaal. Prima deal. En dus met al die troep in de bus, trein en weer bus voordat we weer gesettled waren.
Vrijdag kon er ook weer gewerkt worden, zelfde grapje. Mooi een halve werkdag gedraaid en smiddags de laatste inkopen voor ons apartementje gedaan. Een spiegel (die hadden we nog niet), kussens (hadden we idd ook niet) en een oerdegelijke grill!! Ook was het Aarts vejaardag vandaag en dat moest uiteraard gevierd worden! Richard en Mark waren smiddags mooi van de partij en ook Kaitlyn (ontmoet in Bundaberg) was present.
Ook hadden we inmiddels fifa aangeschaft, dit werd ook veelvuldig gespeeld :D.
Savonds zouden we mooi uit eten gaan, 4 nederlanders (aart, richard, mark en ik) en 4 engelsen vanuit de blue parrot (paul, james, darren en simon) was het mooi gezellig. Hierna nog stappen, prima avondje!
Het weekend stond mooi in het teken van uitrusten van onze drukke werkweek ;). Richard en Mark kwamen langs en fifa werd veelvuldig gespeeld. De grill om de haverklap aangedrukt en mooi pilsjes drinken op ons kleine terrasje.
Vandaag (maandag) was onze laatste werkdag bij Blake. Ook gelijk de zwaarste.. houten meubels ditmaal. Een hele container vol (containers zijn meer dan 10m lang en 3m hoog). De onderdelen verpakt in dozen varieerden van 70 tot 120 kilo. Lekker zwaar dus..
Maar, we hebben het allemaal weer overleefd en toch weer mooi 4 uurtjes werk.
Alle warenhuizen gaan nu echter dicht vanwege kerst en oud en nieuw en 7 januari konden we pas weer aan de slag. Daarom hebben we gesolliciteerd bij de Pizzahut! Haha.. formuliertjes ingevuld en nu wachten op een telefoontje..
Ook staan we nog op de standby list bij de Work and Travel Company.. hopen dat er iets vrij komt..
Aan het eind van de week komt Marnix zich ook bij ons aansluiten en wordt het nog mooier. Gezellige bende allemaal, tussen het werken door uiteraad!
We moeten nu ff de huur gaan betalen en dan hoop ik vanmiddag nog even wat foto's up te loaden..
Tot de volgende keer!!
Tnx voor de reacties :)
Mocht je zo fanatiek zijn om een kerstkaart te gaan versturen, wat uiteraard altijd leuk is ;) Ons adres tm 16 januari is:
553 South Dowling Street
Surry Hills
Sydney, NSW
Australia
17 December 2007 - 11:29
RJ:
EEJ dik,
Lekker, na de gameqube, playstation 2/3, kun je nu ook al op de xbox uit de voeten met fifa. Echte allrounder!
Pff, biertjes op het terras, stukje jaloezie. :P Wederom alles goed voor elkaar!
Groetjes Rob
17 December 2007 - 15:59
Toos:
Veel informatie en voor mij soms onbekende termen. En daar komen dan steeds meer bij. Mijn Engels woordenboek is in het oude huis achtergebleven, zo ook mijn atlas.Gelukkig kan ik jullie volgen via het lankdkaartje aan het eind van jouw mail. Dus iets wijzer word ik wel en bij de eerst volgende gang naar het dorp zal ik wat nieuw materiaal aanschaffen.
Prettige Decembermaand gewenst. Toos. -
17 December 2007 - 17:28
Marian:
Hoi Jasper, begrijp ik het goed dat je in Sydney blijft totdat je straks naar Nieuw Zeeland gaat? Kerst en Oud en Nieuw vier jij dus in je appartement. De oliebollen eten jullie straks onder de palmbomen op het strand. Nou, daar smaken ze vast ook wel. -
19 December 2007 - 18:57
Fenny:
Flink gewerkt dus! Gaan de warenhuizen zo lang dicht? Mooi dat jullie nog wat spullen voor jullie appartement goedkoop konden overnemen. Het is vast wel gezellig bij jullie. Hier ook, alles in kerstsfeer. Buiten heel koud, het vriest elke nacht. Vandaag wordt de eerste wedstrijd op natuurijs gereden in Overijssel, op een aangelegde baan.
Morgen hebben we kerstdiner op school.
De weken vliegen om! Vrijdag krijgen we vakantie en na de vakantie moet ik nog 1 week werken en dan begint onze reis naar jou al! Heel veel plezier in Sydney en de groeten aan Aart.
Groeten van Jos en mij.