G'day all!
Door: Jasper
Blijf op de hoogte en volg Jasper
08 September 2007 | Australië, Sydney
Eergister, toen ik mijn vorige bericht plaatste was het in de ochtend. Die middag hadden we een orientatie van de Work n Travel Company (WTC).. duurde ietwat aan de lange kant en kregen veels te veel papieren, maargoed.. het was nodig. Heb een formulier voor werk ingevuld, en als zij nu iets vinden dan smsen of bellen ze me. Prima! 's Avonds met een groepje in de stad wat gegeten en daarna met Aart maar weer richting de Scubar gegaan. Onze intensie was om niet heel lang te blijven maar uiteindelijk werd het weer hartstikke mooi. Veel gepoolt, echt de makkelijkste weg om nieuwe mensen te leren kennen! 'Can I play the winner?' Nou prima.. en daarna komt er weer een ander, komen er nog wat bekenden bij en stonden we tegen een uurtje of 1 in de nacht met een Ier, een Engelsman, onze 2 andere engelse mates die nog kwamen, Sicco, Marnix, wat noorse dames en Aart en mijzelf mooi te ouwehoeren. Tegen half 3 het bedje maar opgezocht..
Gisterochtend hadden we (aart en ik) grootse plannen. In de ochtend ff de 'Lonely Planet' drbij gepakt om maar is ff te gaan kijken wat we allemaal nog moeten zien in Sydney e.o. De conclusie was dat we die dag naar Manly (pak de kaart van Sydney er maar is bij) zouden varen met de ferry om daar te gaan wandelen, haha ja je hoort het goed: Wandelen. Wij naar boven om de spullen te pakken strompelt Sicco uit zn bedje, prima.. mooi met zn 3en op pad! Wij lopend richting de haven, toch al gauw een km of 3. Onderweg kwamen we alleen nog weer van alles tegen, bleven we wat hangen en ging het mooi rustig. Moesten nog even wat papieren bij WTC inleveren en wilden het Opera House even zien. Echt gaaf, zo'n typerend gebouw, wat je altijd ziet op tv, in boeken en op internet en nu gewoon van dichtbij! We konden er alleen niet heel dichtbij komen ivm de APEC (later dit bericht meer hierover). Mooie foto's geschoten van de Harbour Bridge (echt impressive) en van het Opera House (upload ze denk ik morgenochtend). Maarja, inmiddels was het al half 5 en stonden we nog in Sydney en was onze 9km lange wandeltocht op Manly nog ver weg. Uiteindelijk hadden we maar besloten om de ferry te pakken vanaf daar naar de Darling Harbour (dichterbij ons hostel). Onder de Harbour bridge door en langs het opera house, echt mooi.
Vervolgens met zn 3en gegeten bij een 5 dollar restaurant, smaakte zeer goed! Tijd om terug te keren naar het hostel, want er stond nog wat op het programma! En niet zomaar iets, nee een heuse 'Pub Crawl' (in de volksmond: kroegentocht)! Verzamelpunt was de Scubar, ideaal. Om half 8 stonden we buiten en werden we met een busje opgehaald. Meer dan 120 man waren present! Busje met muziek aan en iedereen mooi aan het ouwehoeren. Aangekomen bij de eerste kroeg kreeg iedereen 1 gratis consumptie en kon het feest los. Foto's volgen nog, haha. Na een uur ofzow werd er omgeroepen en gingen we naar de volgende club, zelfde verhaal, even mooi. Hierna gingen we weer met het busje naar de 3e en laatste club. Echt een mooie tent, deze club was het eindstation en was iedereen weer vrij. Met Aarts kamergenoot 'Denmark' (naam was nog niet bekend, land wel), Sicco, Aart en ik gingen we weer mooi als laatsten met de taxi richting het hostel. Onderweg uiteraard nog even die kebab zaak meegepikt, ideaal!
Vanochtend was alleen iets minder! Had de wekker om half 9 gezet en tegen 9u rolde ik van mn hoogslapertje. Voor 10u moest er namelijk uitgecheckt worden! (geen ideaal tijdstip) De backpack was er ondertussen niet kleiner opgeworden en met de nodige moeite kreeg ik hem dicht. (slaapkleedje van Quantas toch maar achter gelaten.. ). Aart en ik hadden een ideaal hosteltje geboekt (als je kijkt naar de prijs tenminste.. 18 dollartjes per nacht, zo ongeveer het goedkoopste wat je kunt krijgen! En ook nog is in 1 van de mooiste (lees: hostels/partys etc.) buurt van Sydney! Dit nieuwtje verspreidde zich echter al snel en inmiddels zit onze hele groep (van de originele 15) hier! Sicco, Aart en ik verkozen de benenwagen wederom boven de taxi en dus gingen we tegen half 11 de kant van onze nieuwe thuisadresje op. Halverwege de route was er echter een beste demonstratie! Vanwege de APEC (economische bijeenkomst van wat hoge menses, bush en zo) die deze week in Sydney was, hadden de Ozzie's de gelegenheid maar is ff gegrepen om tegen Bush te demonstreren. Vijf a tienduizend mensen de straat op. Wij stonden er middenin! Best indrukwekkend! Vlaggen met Che, spandoeken en allemaal schreeuwende mensen. De politie was flink uitgepakt en stond met een paar duizend man langs de kant.
Tegen een uur of 1 kwamen we aan bij ons Hostel, zitten nu in een 6 persoonskamer. Aart, Attie, Marieke, Sophie, een chinees meisje die ik nog niet heb gezien en ikzelf. Dikke prima allemaal!
Hierna vonden we het maar is tijd om weer wat te gaan zien. Met zn drieen (Sicco, Aart en mijzelf) gingen we maar op pad. Dit maal de trein maar is proberen! Via de metro, naar de trein, paar x overstappen en toen stonden we voor het Olympic Park! Even een rondtourtje genomen door het grootste stadion, echt supergaaf (foto's volgen wederom nog!) Even op het veld gestaand, in de kleedkamers, bij de journalistenkamertjes en nog veel meer!
Hierna nog wat andere stadions van de buitenkant bekeken en was het maar weer is tijd om hierheen te gaan.
Best chill hosteltje dit, niet super groot (kamer of 22), keukentje, paar badkamertjes en een relax kamertje met pooltafel e.d. Morgen gaan we voor het eerst maar is wat koken! Haha. Vanavond voor het eerst maar is even niet stappen, lekker rustig aan het tikken hier achter dit pc'tje (Karin, Aart en Sicco hier ook al druk bezig met hun weblogjes) en straks maar even wat poolen/kaarten ofzow. Eigen koelkastje (van de kamer) ook alvast maar gevuld.
's Ochtends is het internet hier gratis dus ga morgen wel even de foto's uploaden. Ook lekker, ik had dit bericht keurig om 8u getikt, wil hem net gaan uploaden.. heeft die gozer de boel afgesloten. Hij was toe aan een pauze.. pff, dus wij konde anderhalf u niet op internet, ben blij dat het bericht nog wel bewaard is gebleven! Tis nu half 10, net terug van de stad, echt mooie buurt dit hier: Kings Cross. Even wat gegeten enzo. Ik laat het hier maar ff bij, nog ff msnn en om 10u wordt dit hok afgesloten (pc hok).
Groeten!
08 September 2007 - 11:43
Jade:
Met andere woorden, als jij terug komt over 10 maand. Dan moet jij vervolgens nog 2 jaar uitrusten van al dat uitgaan. :P
Nee, 't klinkt allemaal super. :D Houwe zo. ;)
xx -
08 September 2007 - 12:05
Jos/Fenny:
Tot nu toe nog steeds een groot feest als we dit zo lezen. Mooi dat dit hostel goed bevalt. We zijn benieuwd of je snel reactie krijgt wat betreft werk. Zijn er meer van de groep die in Sydney willen gaan werken? Zou je ons een paar foto's kunnen mailen, zodat wij die kunnen laten afdrukken? We vinden de foto van jou en Aart heel mooi en de foto waarop jij met stokjes eet.
Dat jullie midden in de demonstratie terecht kwamen zeg, lijkt me best eng!
Hier verder alles goed. Veel plezier!
Groeten uit Vries. -
08 September 2007 - 14:12
Jannes:
Klinkt erg leuk jasper, ben erg benieuwd naar al die foto's die je nog moet uploaden! Veel plezier nog! -
08 September 2007 - 16:14
Marian:
Klinkt goed. Maak je niet moe, Jasper. -
08 September 2007 - 20:45
Carolien:
Hey,
Geweldige verhalen,vooral dat je ging wandelen verbaasde me :) we missen je hier wel hoor op de tennisbaan, tis een stuk minder gezellig.
groetjes -
09 September 2007 - 16:42
John/Jenny:
Ha Jasper,
Klinkt zeer relaxed Jasper. Volgens ons is het daar genieten geblazen. We gunnen het je van harte!
Veel plezier we volgen je af en toe via de site.
Hartelijke groeten,
John en Jenny