De reis is begonnen!
Door: Jasper
Blijf op de hoogte en volg Jasper
04 September 2007 | Hong Kong, Hong Kong
Alles verliep soepel, Aart, Sicco en ik hadden even geregeld dat we naast elkaar zaten en bij de nooduitgang. Echt super veel beenruimte. We moesten nog wel even rennen om op tijd bij de gate te komen aangezien er 09.25 'gate closes' stond en wij om 09.30 aankwamen. Maar was geen enkel probleem.
Op Heathrow in London moesten we twee uurtjes wachten om vervolgens naar Hong Kong te vliegen. Jammer genoeg dit keer niet van die mooie plekken.. Aart, Sicco en ik hadden 3 van de 4 middelste stoelen te pakken, en de beenruimte was niet echt ideaal. Wel allemaal een schermpje met wat films en spelletjes en dergelijk. Maaltijden waren perfect en er waren ook genoeg tussendoortjes! Verder bijna niet geslapen.. en zo kwamen wij hier vanochtend (6u tijdverschil met NL) aan in Hong Kong!
Niemand had problemen met bagage of iets dergelijks en het vrouwtje van Asia Tour ofzo iets hadden we ook vrij vlug gevonden. Met een bus reden we richting het hotel waar we ook al gelijk in de kamers terecht konden. Een super luxe hotel, echt heel relaxed. Het was vanochtend bij aankomst al 25 graden en de temperatuur is de 30 nu al gepasseerd.
Goede reden voor ons om gelijk het zwembad op het dak van het hotel maar even te testen, zeer geslaagd! Tot half 5 zijn we vrij en dus nu met een groepje de stad in gegaan. Taxi gepakt en net prima gelunched. Noodles met sate en thee en chinees bier, prima allemaal.. alleen het eten met stokjes is nog niet helemaal mijn ding, haha.
Om half 5 worden we bij het hotel weer opgehaald met de bus en krijgen we nog een kleine sightseeing tour ofzoiets, ook gaan we uit eten en rijden we Victoria Peak op (hoogste punt van Hong Kong). Ik zit hier nu met 2 andere meiden van onze groep in een soort van cafe waar 3 plekjes vrij waren om te internetten, tegen 1 dollar per minuut.
10 euro is 100 dollar, dus reken maar uit.
Vanavond ook nog wel ff de stad in om te kijken wat de uitgaansmogelijkheden hier zijn denk ik zo, en dan morgen in alle vroegte richting Sydney.. kijk nu al uit naar die 9u vliegen....
Wat betreft Hong Kong, het zijn hier alleen maar flats. Heb nog geen gewoon huis gezien, super hoog allemaal en de verrotste flats staan naast de hypermoderne flats. Verder heeel veel luxe autos, de bmw's, mercedessen en lexussen vliegen je om de oren. Verder kijk je je ogen zoviezo wel uit. Loop hier rustig in zwembroek/ slippertjes en shirtje over straat, echt warm. Ik heb geen kabeltje van camera bij me dus fotos kan ik jullie nog niet laten zien maar dat komt wel..
Genoeg voor vandaag dacht ik maar zo, het volgende bericht zal zijn vanuit Sydney!
Groeten!
04 September 2007 - 08:59
JW:
Tssssss, zwembad op het dak! Ik dacht dat jullie backpackers goedkoop en armoedig rondreisden en niet in associaal luxe hotels zaten! :D -
04 September 2007 - 15:20
An:
Hoi Jasper,
Je bent er vlug bij met je bericht, leuk om te lezen hoe je vliegreis verloopt. Jij zit nu in het vliegtuig naar Sydney terwijl ik hier in een stormachtig Nederland achter de pc zit. Lijkt me te gek om op het dak van een hotel in een zwembad te liggen trouwens. Ben benieuwd naar de rest van je "vliegverhaal".
Dit is voorlopig de laatste keer dat ik reageer op je site,Gerard en ik gaan donderdag richting Italie en zijn het laatste weekend van sept.weer terug en ik doe niets met internet in de vakantie :-).
Veel groeten en tot een volgende keer. -
04 September 2007 - 16:15
Fenny/Jos:
Leuk om al zo snel een bericht te lezen. Het klinkt allemaal geweldig, de organisatie verloopt dus allemaal goed. Wij moeten nog wennen aan de stilte in huis! -
05 September 2007 - 15:32
Steen:
Klinkt goed allemaal dik!
Veel plezier nog...
Hier overigens nog niks noemenswaardigs gebeurd :) -
05 September 2007 - 15:53
RJ:
Eej jasper,
Ik kan maar 1 ding zeggen: Lekker dik! Klinkt allemaal super relax.
groeten -
05 September 2007 - 18:45
Marian:
Klinkt allemaal fantastisch. Geniet nog maar even van de luxe. Straks als het 'echte' werk begint,(=het rondtrekken), verandert dat waarschijnlijk wel. -
06 September 2007 - 15:38
PiAf V/d Meulen:
Leuk om je reis verhaal te lezen.We blijven je volgen.
Nog even veel plezier maken en dan de harde werkelijkheid?
Morgen gaan wij OOK over "de plas."
We doen het wat bescheidener. De reis is naar Terschelling. Zwemkleding? Nemen wij in ieder geval toch maar mee.
Groet uit Vries